Beşiktaş, dev derbiye tamamen hazır...

Dün yapılan son idmanda mücadelenin taktiği üzerinde tekrar duran teknik direktör Şenol Güneş, antrenman sonunda son uyarılarını da gerçekleştirdi.

Usta hoca, rakibin son maçlarındaki başarısız sonuçlara rağmen oyuncularından dikkatli olmalarını isteyerek, "Bu bir derbi mücadelesi ve o takımın adı da Fenerbahçe" dedi.

Rakiplerinin, gol bitiriciliğindeki şanssızlığı, kanatlardan saldırılara karşı savunma zafiyeti ve bireysel hatalarını anlatan siyah-beyazlı çalıştırıcı, öğrencilerinden bol bol şut atmalarını istedi.

TOPU TUT, PAS YAP, AGRESİF OYNA

Güneş, derbideki oyun planlarını da paylaştı. 4 kritik nokta belirledi. Oyuncularından bu isteklerini yerine getirmeleri durumunda galibiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi;

"Topa daha çok sahip olacağız. Oyunu rakip sahaya yıkacağız. Soldan saldırıp, sık orta açmayı deneyeceğiz. Kısa pas yapıp, agresif olacağız."

Fenerbahçe'nin duran toplarda etkili olduğunun da altını çizen Güneş, savunma oyuncularına dikkatli olmalarını söyledi.

Öte yandan Dorukhan'la özel bir görüşme yapan tecrübeli çalıştırıcının, "Daha önceki performansını gösterirsen derbinin yıldızı olabilirsin" dediği bildirildi.

LJAJiC CEZALI OĞUZHAN BELiRSiZ

Kartal derbiye formda oyuncusu Adem Ljajic'ten yoksun çıkacak.

Malatya maçında galibiyeti getiren golü kaydeden Ljajic, gol sevinci sonrasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü.

Öte yandan, gözünde yaşadığı sorun nedeniyle geçen haftaki maçta forma giyemeyen Oğuzhan'ın derbide forma giyip giymeyeceği henüz net değil.

BURAK YILMAZ SİFTAH PEŞİNDE

Beşiktaş'ta forma giydiği ilk dönemde 3 Fenerbahçe derbisine çıkan ancak gol atamayan Burak, bugün rakibe karşı siftah yapmak istiyor.

Tecrübeli santrforun yönetici Ahmet Kavalcı'ya "Benim için bu maçın önemi büyük. Galibiyet için her şeyimle oynayacağım. Merak etme ağabey kazanacağız" dediği bildirildi.

'ZAFERE ULAŞALIM'

Kartal'ın yıldızı Shinji Kagawa, sosyal medya hesabından derbi mesajı yayınlayıp camiayı coşturdu.

Japon yıldız yaptığı paylaşımda; "Büyük Beşiktaş taraftarı, derbi maçında hep birlikte mücadele edip zafere ulaşalım" ifadelerini kullandı.

Bu gönderi siyah-beyazlı taraftarlar tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

3 OYUNCU SINIRDA

Beşiktaş'ta Fenerbahçe karşılaşması öncesi üç oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Necip Uysal, Dorukhan Toköz ve Gary Medel derbide kart görmeleri halinde 24. haftada oynanacak olan Kayserispor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Teknik heyet futbolculara forma giymeleri halinde dikkatli olmaları yönünde uyarılar yaptı.

Beşiktaş'ın muhtemel derbi 11'i şu isimlerden oluşuyor;.

Karius

Gökhan Gönül

Mirin

Vida

Adriano

Atiba

Medel

Dorukhan

Quaresma

Caner Erkin

Burak Yılmaz