Güneş, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, rakiplerinin iç sahada Galatasaray'ın ardından kendileriyle oynadığını hatırlatarak, Akhisar Belediyespor'un iyi bir performans gösterdiğini kaydetti.

Manisa'ya kazanamayan takım olarak geldiklerini hatırlatan Güneş, şöyle devam etti:

"2-0'lık net bir skor elde ettik. Hak ettiğimiz bir sonuç aldık. Daha fazla gol bulabilirdik ama gol pozisyonu üretemedik, bu da bizim eksikliğimizdi. Oyunun 25. dakikasından sonra hücumda ve savunmada düşündüğümüzün gerisinde oynadık, top kayıpları oldu ve rakibimizin oynamasına izin verdik. Oyun kontrolü bizdeydi. Pozisyonlar vermek eksikliğimiz ama 3 puan isteyen oyuncularımızın kazanma arzusu bu sonucu getirdi. Yorgunuz ama mutluyuz." Güneş, Brezilyalı futbolcu Talisca ile ilgili bir soru üzerine, "Oyuncularla ilgili bireysel konuşmalar başka boyutlara gidiyor. O yüzden sahaya çıkan her oyuncu gibi Talisca da görevini yaptı. Doğruları var, yanlışları var ama daha iyi olacağını düşünüyorum. Gol attı, çalıştı ama eksikleri de olan bir oyuncumuz. Diğer oyuncular gibi biz bir takımız." diye konuştu.

- Fikstür

Güneş, Beşiktaş Kulübünün Süper Lig'deki fikstür değişikliği talebiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Madem ki bu planlama yapılıyor, bu görülebilecek bir şeydi. Kısa zamanda gittik Benfica maçına, dönerken zaman olduğu halde koyulmamasını eleştirdim. Atlamış olabilirler, biz bazen kadro yazarken Ahmet yerine Mehmet yazıyoruz. Ayrımcılık istemiyorum asla. Avrupa kupalarında oynayan her takım için böyle bir opsiyon verilmeli. Bu onlara bir avantaj sağlaması için değil, ligin seyri bakımından önemlidir."

Güneş, Çaykur Rizespor maçının pazar günü oynanabileceğini belirterek, "Federasyonun iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Bazen iyi niyetle maç saati koyuyorsun, bir sıcak oluyor, bu sıcakta oynatıyorsun. Mesela bu sıcakta da etkilenilebilir. Geçen hafta daha serindi, bu hafta sıcaktı. Ne karar alınırsa biz uyarız." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin Galatasaray ve Fenerbahçe teknik direktörlerine bazı lakaplar verildiğinin hatırlatılması üzerine Güneş, "Herkesin bana söylediği neyse o hoşuma gider. Bende ne görüyorsa onu söylesin. Benim unvanla, makamla, isimle işim yok. Sade vatandaşım, burada bir görevliyim, şu anda Beşiktaş'ın bir üyesiyim, orada çalışanım. Takımımın büyümesi, başarısı için uğraşıyorum." diye konuştu.

- Galatasaray derbisi

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, Süper Lig'in 5. haftasında karşılaşacakları Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu, iyi oyuncularının bulunduğunu belirterek, "İyi sonuçlar aldığını düşünüyorum. Şu anda aynı puandayız. Oynayacağımız maç önemli. Her maçta 3 puan düşünüyoruz. Kendi sahamızda 3 puan alırsak çok daha moralli şekilde Dinamo Kiev maçına çıkacağımızı düşünüyorum. Buna da ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Her maça taraflı tarafsız herkesin gelmesi gerektiğini belirten Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atmosfer, oyuncuyu, hakemi, antrenörü de etkiler. Seyirciyi fazla getirmek lazım. Sadece iki takım taraftarı değil, tarafsız kişiyi de getirmek lazım. Biz bunun için uğraşıyoruz. Futbol sevilsin istiyoruz. Geleni de kaçırırsak bir şeye yaramaz. Onun için rakip takım taraftarlarının da maçlara gelmesinden yanayım."

- Tarık Akan'ın vefatı 

Güneş, basın toplantısının son bölümünde vefat eden Tarık Akan'la ilgili olarak şunları kaydetti:

"Güzel bir insanı, onurlu, gururlu çok kaliteli bir sanatçıyı kaybettik. Ülkemizin insanlarının ortak değerlerde birleşmesinden yanayım. Ayrımcılığı biraz unutup daha birleştirici olmak zorundayız. Sanatçılar ve sporcular da bu yönde ortak bir değer olmalı. Bunları siyasi boyuta çekerek kavga unsuru yapmak kimseye yarar sağlamaz. Güzel bir ülkemiz var, güzel insanlarımız var ama bunları birlikte yaşayabilmek için daha çok hoşgörü ve daha çok saygıya ihtiyaç var."