TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un Hollandalı futbolcusu Kevin Brands, gollerine bu haftaki Sivasspor maçında da devam etmek istediğini söyledi.

Samsunsporlu futbolcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan 33 bin kişilik yeni stadyumu gezdi.

Kırmızı-beyazlıların ara transfer döneminde takıma kattığı Hollandalı oyuncular Kevin Brands ve Jeroen Lumu da stadyumu beğendi.

Yeni stadın fotoğraflarını çeken golcü oyuncu Brands, burada oynamanın kendisini heyecanlandıracağını söyledi. Samsun'a geldikten ve şehri gördükten sonra çok mutlu olduğunu dile getiren Brands, kenti ve yeni stadı çok beğendiğini belirtti.

Samsunspor ile çıktığı ikinci resmi müsabakada 2 gol attığına işaret eden Brands, "Golle başlamak çok güzel bir duygu. Sivasspor maçında gollerime devam etmek istiyorum. Normalde çok soğukkanlı bir oyuncuyumdur ancak Evkur Yeni Malatyaspor maçında kullandığım penaltıda taraftarımızdan çok etkilendiğim için heyecanlandım. Mükemmel bir taraftarımız var ve onlardaki bu heyecan biz futbolcuları da etkiliyor." ifadelerini kullandı.

PSV Eindhoven'da sportif direktör olarak görev yapan babası Marcel Brands'a daha önce Fenerbahçe'den teklif geldiğini bildiren Kevin Brands, "Babamla sık sık konuşuyoruz. Sözleşme imzalamadan önce kendisiyle konuştum. Samsun'u pek fazla bilmiyordu ama Samsunspor'a gelişimdeki kararımda etkili oldu. Babama Fenerbahçe'den teklif gelmiş ama transferi gerçekleşmemişti. Onun yerine Türkiye'ye ben gelmiş oldum." açıklamasında bulundu.

Jeroen Lumu ise yeni stadın atmosferinin etkileyici olduğunu anlatarak, "Samsunspor'un harika taraftarı var. Aynı zamanda yeni stadyum da çok etkileyici. Samsun'da uzun yıllar oynamak istiyorum. İlk iki maçta yedek soyundum ama ilk 11'e girmek için daha çok çalışıyorum. Teknik direktörümüzün verdiği karara saygılıyım ama performansımı artırdığımda ilk 11'de yerimi alacağıma inanıyorum." diye konuştu.

Öte yandan Karadeniz ekibi, 12 Şubat Pazar günü deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Osman Özköylü yönetiminde çalışan kırmızı-beyazlılar, kültür fizik hareketlerinin ardından taktik ağırlı çift kale maç yaptı.