Sezon finali, iki taraf için de bir kupadan öte anlamlar taşıyor. G.Saray, hem Avrupa yasağını bir yılla savuşturmak hem de taraftarının gönlünü almak için 54. Türkiye Kupası'nı olmazsa olmazı görüyor.

Teselliyi kupada arayan F.Bahçe ise ezeli rakibinin Avrupa planlarına darbe indirmeyi hedefliyor. Antalya'daki final saat 21.15'te başlayacak. Kaybeden taraf kabus yaşayacak. Kulüpte taşlar yerinden oynayacak.

GALATASARAY-FENERBAHÇE
STAT: Antalya
SAAT: 21:15
HAKEM: Mete Kalkavan
YAYIN: ATV

GALATASARAY: Muslera, Semih, Denayer, Hakan, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski
YEDEKLER: Cenk, Bilal, Umut, Chedjou, Linnes, Olcan, Sabri
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

FENERBAHÇE: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Alper, Volkan, Nani, Van Persie
YEDEKLER: Ertuğrul, Kadlec, Gökhan, Ozan, Diego, Markovic, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira
4) G.Saray, daha önce Türkiye Kupası finalinde F.Bahçe'yle oynadığı 4 maçı da kazanıp kupaya ulaştı. İki takım bu sezon kupada finale gelene kadar 11 maça çıkarken 4 mağlubiyet yüzü görmedi.
10) Dev derbiler son dönemde fazla gollü geçmedi. Ezeli rakiplerin aralarında oynanan son 8 resmi karşılaşmada yalnızca 10 gol atıldı.

2) Ziraat Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Antalya'da ikinci kez final heyecanı yaşanacak. 2002-03 sezonundaki final de bu şehirde oynanmış ve Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen 2 Trabzon mutlu sona ulaşmıştı.

16) 54 yıllık Türkiye Kupası tarihinde 22. kez finale kalan G.Saray, bu alanda Türkiye'nin en başarılı takımı oldu. Daha önceki 21 finalin 16'sında mutlu sona ulaşan Cimbom, kupayı en fazla kazanan takım unvanına da sahip.
0) Türkiye Kupası'ndaki 16. finaline çıkacak olan F.Bahçe, 6 defa mutlu sona ulaşabildi. Ancak G.Saray'la 4, Beşiktaş'la ise 3 kez finalde karşılaşan Kanarya, ezeli rakiplerine karşı hiç gülemedi