UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Başakşehir, J Grubu'ndaki ilk maçında İtalya temsilcisi Roma'ya deplasmanda 4-0 mağlup oldu. 

İlk isabetli şutunu 78'de çekebilen Başakşehir, Zaniolo'nun etkili oyununu durdurmakta zorlandı. Roma'nın genç yıldızı 1 gol 1 asistle yıldızlaşırken Mert Günok kurtarışlarıyla öne çıktı.



Grubun diğer maçında ise Wolfsberger, Mönchengladbach'ı deplasmanda 4-0 mağlup etti.

MAÇIN DAKİKALARI

Roma maça hızlı başladı ve henüz ilk dakikada sürdüğü topla Başakşehir ceza sahasının önüne kadar gelen Zaniolo'nun şutunu kaleci Mert Günok çıkardı.

Roma 2. dakikada bir tehlike daha yarattı: Justin Kluivert'ın pasıyla ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Javier Pastore'nin vuruşu Mert'in ellerinde kaldı.



Başakşehir'de 11. dakikada Arda'nın pasında savunma arkasına sarkan Gulbrandsen, topu ağlara gönderdi ama yan hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi.

Mücadelede 13. dakika oynanırken topu rakip ceza alanın önüne kadar taşıyan İrfan Can pasını Gulbrandsen'e aktardı. Norveçli oyuncunun vuruşu Juan Jesus'dan döndü.

MERT KALESİNDE DEVLEŞTİ!

Roma, 38 ve 39. dakikada üst üste pozisyonlar buldu ancak Mert Günok, İtalyan ekibinin futbolcularına geçit vermedi: Başakşehir savunmasının hatası sonucu kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko'nun şutunda Mert gole izin vermedi. Hemen devamındaki atakta ceza sahasının önünde topla buluşan Pastore'nin etkili şutunu kaleci Mert Günok kurtardı.

TOP MAALESEF AĞLARIMIZDA

Roma, 42. dakikada 1-0 öne geçti: Dzeko'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Spinazzola'nın ceza sahasına çevirdiği top, Caiçara'ya çarparak ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Roma ikinci yarıya da hızlı başlarken Mert Günok, Roma akınlarına direnmeye devam etti: Pastore'nin pasında savunma arkasına sarkan Dzeko topla buluştu. Dzeko'nun vuruşunda Mert Günok, iki hamlede topun sahibi oldu.



49. dakikada Arda'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Aleksic, Gulbrandsen'i gördü. Son anda müdahalesini yapan Fazio topu kornere gönderdi.

Roma 55. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Savunma arkasına sarkan Dzeko kaleci ile karşı karşıya kaldı. Dzeko'nun vuruşunda Mert gole izin vermedi.

ZANIOLO SAZI ELİNE ALDI!

Mücadelede 58. dakika oynanırken Roma'nın genç yıldızı Nicolo Zaniolo sazı eline aldı ve farkı 2'ye çıkaran golü hazırladı: Mehmet Topal'dan sıyrılan Zaniolo pasını Dzeko'ya çıkarttı. Dzeko, Mert'in boşalttığı kaleye golü attı. Roma durumu 2-0'a getirdi.

2-0'dan sonra da etkili akınlar geliştiren Roma'ya 61. dakikada bir kez daha Mert engel oldu: Sol kanattan ceza sahasına giren Dzeko, pasını Cristante'ye göndermek istedi. Son anda araya giren Mert Günok, büyük bir tehlikeyi önledi.

ZANIOLO BU KEZ KENDİSİ ATTI!

Dakikalar 71'i gösterdiğinde Zaniolo bu kez kendisi gol attı ve Roma farkı 3'e çıkardı: Dzeko'nun pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Zaniolo'nun şutu Mert'in müdahalesine rağmen ağlara gitti.



Başakşehir 79. dakikada gole yaklaştı: Sol kanatta İrfan Can Kahveci'nin pasında topla buluşan Clichy ortasını ceza sahasına gönderdi. Müsait durumda iyi yükselen Demba Ba iyi bir kafa vuruşu yapamadı ve top kalecide kaldı. Başakşehir, ilk isabetli şutunu 78. dakikada çekebildi.

Mücadelede son dakikaya girilirken Justin Kluivert, ceza sahası içerisinde sol ayağıyla yaptığı vuruşta farkı 4'e çıkardı ve karşılaşmadaki son sözü söyledi.

Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Roma, sahadan 4-0'lık üstünlükle ayrıldı. Başakşehir, Avrupa Ligi'ne mağlubiyetle başladı. Gruptaki diğer mücadelede ise Avusturya temsilcisi Wolfsberger, Mönchengladbach'ı deplasmanda 4-0 mağlup etti.

21. MAÇINDA 11. MAĞLUBİYET

Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 21. maçında 11. mağlubiyetini aldı. Söz konusu 21 maçta 3 galibiyet ve 7 beraberlik elde eden turuncu-lacivertliler kalesinde 33 gol gördü ve 19 gol atabildi.