Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler
 
Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra Suudi Arabistan'ın Al Ittihad takımına transfer olan Garry Rodrigues, Yunan basınına özel bir röportaj verdi. PAOK'ta oynadığı dönemden, sarı-kırmızılı formayla top koşturduğu yıllara bir çok konuda açıklamalarda bulunan Yeşil Burun Adalı futbolcu, Ada'ya transferinin neden gerçekleşmediği konusuna da açıklık getirdi. 
 
‘Beni isteyen çok takım vardı' 
 
Premier Lig'e gitmesine artık neredeyse kesin gözüyle bakıldığı sırada sürpriz şekilde Suudi Arabistan'ın yolunu tutan 28 yaşındaki futbolcu "Galatasaray'daki iyi performansımın ve Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermemin ardından bir çok kulüp beni istedi. Premier Lig'e transferim gerçekleşmedi çünkü bonservisim çok pahalıydı. Galatasaray beni göndermek için çok para talep etti" diye konuştu. 
 
‘Terim ile en iyisini yaşadım' 
 
Gazzetta.gr'ye konuşan Rodrigues, Galatasaray'daki hocasına övgüler yağdırarak şunları söyledi: "Fatih Terim müthiş bir teknik adam. Ondan mutlaka bir şeyler öğreniyorsunuz. Zaten ben de 2017-18 sezonunda 10 gol-11 asistle kariyerimin en iyi dönemini geçirdim. Bu beni çok mutlu etti. Buradaki performansımla ailemin geleceğini garanti altına aldım". 
 
‘Galatasaray'ı bırakmak kolay değildi' 
 
‘Senin için en zor karar hangisiydi? PAOK'tan ayrılmak mı yoksa Galatasaray'dan ayrılmak mı?' sorusuna Garry Rodrigues şu yanıtı verdi: "Her iki karar da benim için eşit şekilde zordu. Galatasaray'ı bırakmak kolay değildi. PAOK da, Galatasaray da ülkelerinin büyük kulüpleri".  
 
‘Ligde kalmayı başaracağız' 
 
Galatasaray'dan devre arası dönemde yaklaşık 10 milyon dolar bonservis karşılığında gittiği yeni takımında iyi bir başlangıç yapamayan Garry Rodrigues bu konuya da değindi. Çıktığı maçlarda skora katkı sağlayamayan oyuncu "İlk maçlarım sıkıntılı oldu. Sakatlık sorunu da yaşadım, bu da beni etkiledi. Taraftarımız iyi bir itici güç ve kümede kalmayı başaracağımızı düşünüyorum" dedi.