Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında zirvenin iki talibi Galatasaray ile Başakşehir, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında karşılaşmanın ilk yarısını değerlendirdi.

İşte Dilmen'in açıklamaları:

"33. hafta puan puana, averaj Galatasaray'dan yana, Beşiktaş kaybedince Şampiyonlar Ligi için başka bir takım iddiası kalmadı ve bu maç şampiyonluk maçına dönüştü."

"Medipol Başakşehir maçı böyle bitirebilir mi? Çok maçı 1-0 bitirdi ama rakibi Galatasaray değildi. Oyunu genelde hep 70 dakika falan tuttular. Şimdi stratejiler önemli."

"Emre Belözoğlu'nun maç günü oynamaya karar verdiğini düşünüyorum. Emre ile oynarken 1-0 olunca, Başakşehir'in oyunu olumsuz etkilendi. Galatasaray, Ndiaye olmadan pasları kesebilmek için 11 yapmış ama istediklerini yapamadılar."

"Fatih Terim kenarda devre olsun diye bekliyordu. Başakşehir maçı 1-0 tutabilir mi? Birçok maçta tuttu ama rakibi Galatasaray değildi. Galatasaray'da arzu var ama güven sorunu yaşanıyor. Fatih Terim mutlaka değişiklik yapacaktır."

"Başakşehir, Galatasaray'a 6 korner verdi. Bu istatistiklerle maçı nasıl bitirebilirsiniz? Bu yaslanma penaltıya kadar gelirse, Galatasaray golü bulur gibi."