Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başakşehir - Beşiktaş maçını TRT Spor'da yorumladı.

İşte Dilmen'in yorumları:

"Derli toplu mu Beşiktaş? Değil. Uzun süredir olmadığı kadar egoist, böyle değildi. Frikik oluyor herkes koşuyor. Batshuayi topa vurduğu zaman ıslık sesi geliyor. Teknik direktörün tribünde olması da ani hamleleri etkileyebilir."



"İki tane kapalı kutu takımdı bizim için. Teknik direktörlük değişimlerinde bir reaksiyon olur, biz buradayız diye. Başakşehir'de yeni teknik direktör derken, eskiden takım kaptanıyken de yardımcı hoca gibiydi. Fenerbahçe'de oyuncu-hoca oldu ve geçen sene de Sivas'ı yenseydi belki de devam edecekti. Emre Belözoğlu'nun iyi bir teknik direktör adayı olduğunu düşünüyorum. Futbol kariyeri bayağı uzun sürdü. Teknik direktör merakınının yanında bilimi de kullandığını gördük."



"Sakatlıklarla çok boğuşup, 2 kulvarda mücadele eden, bayağı oyuncu kaybı yaşayan, milli araya nefesleneceğim diye giren Beşiktaş, 17 puanı bulmuştu. Bu 15 günde iki takım arasındaki farkı gördüğümüz zaman derli toplu olan takım Başakşehir'di."

"Teixeira gol atmasına rağmen hazır olmadığını görüyoruz. Beşiktaş geçen sezonun sürpriz şampiyonuydu. Geçen sezon oranı en düşün olan Beşiktaş'tı. Sergen Hoca sistem yerleşsin görün diyordu, gördük. 2 kupayı da aldı. Geçen yıl hiç favori değilken, bu sene birinci favoriydi."

"Sergen Hoca, sabredin göreceksiniz dediği zaman, bize bir şey gösterdi. Biz, hücum oynayacağız, alan daraltacağız dedi. Top öndeyken baskı yapacağız dedi. Dönen topu alırsak her takıma üstünlük kurarız diyordu. Sergen Hoca bize şunu getirdi, 4'lü savunmaya 2 atak beki, Josef, kanatta yetenekli Ghezzal, Atiba'yı forvet arkası tarzı oynattı, ne oldu dedik. Geçen sezon çok iyiydi ama 27-28 yaş fark etmez, 35-36 çok fark eder."

"Beşiktaş bir taşla 2-3 oyuncuyu kaybetti. Öndeki oyuncuların performansı düştüğü gibi Josef'in de düştü. Atiba çıktı, Necip girdi. Suni bir baskı oluşturdu 20 dakika. Beşiktaş, ikinci 45'te 6 savunmacıyla oynamasına rağmen mağlup oldu. Rıdvan bile oyunun sonlarında yoruldu. Batshuayi'nin dışında ne diri diyeceğimiz oyuncu var mıydı? Çift ön orta sahaya dönünce Fenerbahçe'deki Josef - Topal gibi oldu. Öyle olunca bir oyuncu değil, tüm takımın sistemini kaybediyorsunuz. Mesafe yavaş yavaş uzadı. Okaka'nın attığı her iki golde de mesafe uzunluğunu gördük. Normalde böyle bir şey mümkün değil."



"Beşiktaş formatının dışına çıktı. Çok ofansif bir takım Beşiktaş. İkinci kez duygusallık yapıyor Sergen Yalçın. Teixeira'da duygularına yenilip, oynattı, hala toparlanması bekleniyor. Maçın Başakşehir olması, Mert'i oynatma düşüncesi çok gerilerde kaldı. Şu anda ritmini bulmuş Ersin'le 4 gün sonraki maçın rotasyonu olmaz. Mert'i içeride kullanırım ben kullanacaksam."



"Teknik direktörlerin karakterleri vardır. Kaliten ne kadar yüksek olursa olsun kimisi rakip üzerinden gelir. Kimisi de kendi takımı üzerinden rakibe gider. Sergen Yalçın gibi teknik adamlar da kendi takımından başka bir şey düşünmez. Emre Belözoğlu ise rakibe göre bir oyun kuran hoca profili çizdi bana Fenerbahçe'den beri."



"BERTARAF ETTİ, DURDURDU"

"Bence Emre Belözoğlu, Güven'le başlama ihtimalini görmüştür ama çift defansif orta sahayı düşünmüyordur. Maç, Beşiktaş'a geldi. Enteresan, güzel bir iş yaptı Emre Hoca, Tolga Ciğerci'yi koydu. Kanatları da topla, topsuz gidebilen oyuncularla donattı. Gelen tehliketi bertaraf etti, durdurdu ve vurdu."



"Fatih Hoca çok eleştirildi, 2-0'dan 2-2'ye geldi diye. Ancak yaptığı hamleler doğruydu. Bazen doğru yaparlar hocalar ama başka bir sonuç çıkabilir. Ancak siz doğru yapmaya devam edeceksiniz. Türk futbolu, birkaç hocanın üzerinden giderken, Sergen Yalçın müthiş bir ivme yakalamış durumda. Ancak duygularını biraz geriye itip, geçtiğimiz yıldaki cool haliyle devam etmeli. Kolayı yaparak, en iyi nasıl oynuyorsa öyle oynamalı."



"Atiba'nın ekonomik oynayıp, başarılı olmasının sebebi dar alanda oynamalarıydı. Atiba'yı 70 metrede koşturmadan oynatmıştı. Şimdi 90 dakika oynuyor. Hücum oyuncusuyla savunma yapan Beşiktaş'ı savunma oyuncusuyla savunma yapamazken gördük."



"Pjanic oynadığında Josef'i daha da öne itebilirsin. Beşiktaş'ın Josef üzerinde oyunu şekillendirmesi gerekiyor. Terk edilen Ljajic dahi geçen sezon iş yaptı. Biz geçen sene Beşiktaş Takımı derken, bu sene bireysel isimler üzerinden konuşuyoruz."

"Beşiktaş'ın makine sistemi işlemiyor. Beşiktaş, önündeki 5 maça hazırlıksız yakalandı."

Kaynak: Star