Ligde normal sezonun son haftası öncesi play-off'a kalan takımlar  belli oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, TOFAŞ, Gaziantep Basketbol, Türk  Telekom, Galatasaray Doğa Sigorta, Beşiktaş Sompo Japan ve Banvit, 2018-2019  sezonunda play-off biletini alan takımlar oldu.
 
Son hafta maçları sonrası ilk 8 sırada takımların yerleri belli olacak  ve play-off eşleşmeleri ortaya çıkacak.
 
Trabzonspor Basketbol'un sezon başı ligden çekilmesiyle 15 takımla  oynanan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde küme düşen diğer ekip ise Adatıp  Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol oldu.
 
Liderlik yarışında avantaj Anadolu Efes'te
Normal sezonu lider bitirme yolunda son hafta öncesi Anadolu Efes'in  ciddi bir avantajı bulunuyor.
Ligde 2. sırada bulunan Fenerbahçe Beko, küme düşmesi kesinleşen  Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'a konuk olacak. Sarı-lacivertlilerin  bir galibiyet önünde lider durumda bulunan Anadolu Efes ise deplasmanda Afyon  Belediyespor'la karşılaşacak. Anadolu Efes maçını kazanması durumunda normal  sezonu lider bitirerek, Fenerbahçe Beko'yla olası bir final eşleşmesinde saha ve  seyirci avantajını elde edecek.
 
Fenerbahçe Beko'nun lider olabilmesi için Sakarya'da kazanıp, Anadolu  Efes'in Afyon'da kaybetmesi gerekecek.
 
Play-off etabında tek eşleşme belli
Play-off'ta karşı karşıya gelmesi kesinleşen Galatasaray Doğa Sigorta  ile Gaziantep Basketbol, normal sezonu dördüncü sırada bitirip saha ve seyirci  avantajını elde edebilmek adına sahaya çıkacak.
Son hafta maçları öncesi aynı puanda bulunan iki takımdan Gaziantep  Basketbol 4., Galatasaray Doğa Sigorta ise 5. sırada yer alıyor.
 
İki takım 12 Mayıs Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaşacak  ve bu maçı kazanan ekip normal sezonu 4. bitirerek rakibi karşısında saha  avantajını elde edecek. Öte yandan, normal sezonda ilk 8'deki sıralaması belli olan tek takım  ise TOFAŞ. TOFAŞ, normal sezonu 3. sırada bitirmeyi garantiledi.
 
Ligde son hafta maçlarının programı şöyle:
 
Bugün:
18.00 Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol-Fenerbahçe Beko  (Sakarya)
 
Yarın:
13.00 Afyon Belediyespor-Anadolu Efes (Prof. Dr. Veysel Eroğlu)
15.15 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bahçeşehir Koleji (Cebeci)
17.30 Darüşşafaka Tekfen-Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol  (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)
 
12 Mayıs Pazar:
13.00 Banvit-Türk Telekom (Banvit Kara Ali Acar)
13.00 Beşiktaş Sompo Japan-TOFAŞ (Cebeci)
17.30 Galatasaray Doğa Sigorta-Gaziantep Basketbol (Sinan Erdem)