Özgür Çek kimdir? Spor Toto Süper Lig'in 14.haftasında kıran kırana bir mücadele yaşandı ve Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Gol düellosuna sahne olan maçta, Kasımpaşa forması giyen Özgür Çek kendi kalesine attığı golle bir anda Twitter gündemine oturdu. Tartışmalı bir gole imza atan Özgür Çek kimdir, Özgür Çek hangi takımlarda oynadı sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Spor Toto Süper Lig‘de 14. haftanın perdesi Kadıköy‘de kapandı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Fenerbahçe, ligin flaş ekibi Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. 8. dakikada Kasımpaşa‘nın kazandığı penaltıya verilen VAR kararı maça damga vurdu. Topun başına geçen Diagne, penaltıda Harun‘u geçemedi fakat attığı gollerle Paşa‘ya 1 puanı getiren isim oldu. Fenerbahçe‘nin golleri ise Roman Neustadter ve Özgür Çek (KK)‘den geldi.

ÖZGÜR ÇEK KİMDİR?

1991 Tokat doğumlu Özgür Çek, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında İstanbul Harp-İş Spor‘un alt yapısında başladı ve 2 sene burada forma giydikten sonra 2004 yılında Pendikspor‘a geçiş yaptı. 2 sezon da burada forma giydikten sonra 2006 yılında süper ligin güçlü ekibi Fenerbahçe‘nin alt yapısına transfer oldu. Bu süre içerisinde sözleşme imzaladı ve profesyonel kariyerine başladı.

Fenerbahçe A2 takımında 48 maça çıkıp 17 gol atan Çek, 2009 yılında Ankaraspor‘a transfer oldu. Burada sadece 2 maçta forma giydikten sonra çok kısa sürede Ankaragücü‘ne kiralık gönderildi ve sarı lacivert forma altında 35 maça çıkıp 5 gol attı. 2012-2013 sezonu öncesinde ise eski kulübü Fenerbahçe‘ye geri dönen Özgür Çek, yarım sezon forma giydiği takımında 10 maçta sahne aldı.

Devre arasında ligin bir başka ekibi Eskişehirspor bonservissiz şekilde transfer oldu. Kırmızı siyahlı ekipte 17 maça çıkıp 4 gol atan tecrübeli futbolcu, 2013-2014 sezonunda kendisini tam bir performansta göstererek 33 maçta yer alıp 2 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunda da aynı performansını devam ettiren Özgür Çek, 22 maça sahne aldı.

Özgür Çek, 2015-2016 sezonu sonunda ise takımdan ayrıldı ve 2016-2017 sezonuna Çaykur Rizespor takımı ile beraber giriş yaptı.

Özgür Çek şu anda futbol yaşamına Kasımpaşa'da devam ediyor.

‘‘

FENERBAHÇE GÜLMEYİ UNUTTU 

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig‘in 14. haftasında sahasında konuk ettiği Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe‘nin golleri Neustadter ve Özgür Çek‘ten (Kendi Kalesine) gelirken, Kasımpaşa‘nın 2 golünü de Mbaye Diagne kaydetti.

Spor Toto Süper Lig‘in 14. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu‘nda oynanan mücadele 2-2 sona erdi.

Kasımpaşa‘da Mbaye Diagne, 8. dakikada penaltı vuruşundan faydalanamadı. Fenerbahçe‘nin kalecisi Harun Tekin, Trabzonspor maçından sonra bu maçta da penaltıda gole izin vermemiş oldu. Kaçan penaltı atışından sonra Samuel Eduok topu ağlara gönderdi ancak alan ihlali gerekçesiyle gol iptal edildi.

22. dakikada Mbaye Diagne, bir kez daha topu ağlara gönderdi ve bu gol geçerli sayıldı. Fenerbahçe, 44. dakikada Roman Neustadter ile beraberliği sağladı. 45. dakikada Kasımpaşalı Özgür Çek, topu kendi ağlarına gönderdi ve Fenerbahçe ilk devreyi 2-1 önde kapattı.

Süper Lig‘in en golcü ismi olan Mbaye Diagne, 54. dakikada ikinci kez Fenerbahçe ağlarını sarstı.

Fenerbahçe, bu sonuçla 14. haftada puanını 14‘e çıkardı. Kasımpaşa ise puanını 26‘ya yükseltti.

Fenerbahçe, gelecek hafta Akhisarspor‘a konuk olacak. Kasımpaşa ise sahasında Kayserispor‘u ağırlayacak.