Altay'ı 3-1 yenerek bitime bir hafta kala play-off'u garantileyen ve  Spor Toto Süper Lig hasretini uzatmak istemeyen başkent ekibinin genel menajeri  Cenk Karayel, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Küme düştükleri için sezona "kaosla" başladıklarını anlatan Karayel,  daha sonra ise toparlanmayı bildiklerini belirtti.
 
Karayel, teknik direktörlük görevine Osman Özköylü'nün gelmesiyle  yükselişe geçtiklerini vurgulayarak, "10 maçlık galibiyet serisi yakaladık. Sonra  ise bir düşüş dönemi oldu. Keşke sezona daha iyi başlayabilseydik. Bugünkü  pozisyonumuz daha farklı olurdu. Ancak 10 maçlık galibiyet serisi bize şu an  bulunduğumuz yeri sağladı. Şu an olduğumuz yer bana göre başarı. Fakat bu nihai  başarı değil, play-off'ta devamının gelmesi lazım." ifadelerini kullandı.
 
Osmanlıspor'un play-off'taki şansını değerlendiren Karayel,  "Takımımızı biraz daha şanslı görüyorum ama play-off ayrı bir süreç. Ligde ne  yaptığınızın hiçbir önemi yok. Play-off'ta sil baştan yeni bir sayfa açılıyor.  Ayakta kalabilen ve soğukkanlı olanın kazanacağı bir aşama. Play-off'ta takımlara  biraz da şans gerekiyor." diye konuştu.
 
Play-off'ta "tecrübe" faktörünün önemine de işaret eden Karayel, Süper  Lig ve UEFA Avrupa Ligi deneyimine sahip olduklarının altını çizdi.
 
Karayel, "Osmanlıspor'un tecrübesi var. UEFA Avrupa Ligi tecrübesi  bulunan oyuncularımız var. Bu sezon büyük maçları iyi oynadığımızı düşünüyorum.  Gençlerbirliği, Abalı Denizlispor galibiyetleri...  Osmanlıspor büyük maçlarda  konsantrasyonunu sağladığı takdirde iyi oynuyor. Bu da bizi play-off öncesi  umutlandırıyor." şeklinde görüş belirtti.
 
 "Yukarıda rüzgar sert esiyor"
Cenk Karayel, 10 maçlık galibiyet serisinin ardından liderliğe kadar  yükselen Osmanlıspor'un daha sonra yaşadığı düşüşe ilişkin ise "Yukarıda rüzgar  sert esiyor. Hedef takım haline geliyorsunuz. Biz aşağıdan sessizce geliyorduk.  Kimse bizi fark etmiyordu. Yukarıda şartlar daha da zorlaşıyor. Size karşı daha  çok konsantre oluyorlar. Orada tutunamadık." değerlendirmesini yaptı.
 
Liderliğe yükseldikleri süreçte oyuncuların çok fazla efor sarf  ettiğini dile getiren Karayel, şunları kaydetti:
 
"Yüksek performans sağlayınca çocuklar da haliyle yoruldu.  Maksimumlarını verdiler, sonunu getiremedik. Ama bulunduğumuz yerden de Süper  Lig'e çıkma şansımız devam ediyor. Son dakikaya kadar peşini bırakmayacağız.  Osmanlıspor'un rotasyon yapabilecek kadrosu da var. Bir problem yaşayacağımızı  zannetmiyorum. Doğru hamleler yapıldığı takdirde eğer şans da bizim yanımızda  olursa neden olmasın."
 
Karayel, Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını vurgulayarak, "Biz  çıkacağımızı Osman hocanın gelmesinden 1-2 hafta önce söyledik. 'Bu takımı  Allah'ın izniyle hep beraber çıkartacağız' diye arkadaşlarla konuştuk. O günkü  durumumuz çok farklıydı. Zirveden 18 puan gerideydik. Şimdi bulunduğumuz yer  inandığımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı. 
 
"Osmanlıspor'un maddi bir problemi yok"
Osmanlıspor Genel Menajeri Cenk Karayel, başkent ekibinde maddi bir  problem yaşanmadığını dile getirdi.
 
Yollarına emin adımlarla devam ettiklerini belirten Karayel, şöyle  konuştu:
 
"Osmanlıspor'un maddi bir problemi yok. En azından abartılacak çok  büyük borçları yok. Küme düşse bile zamanında doğru hamleleri yaparak emin  adımlarla giden, herkesin olduğu gibi ufak tefek borcu olan bir kulüp. Bu da  doğal. İşletmenin doğasında var borç. Alacak da borç da var. Osmanlıspor'un  transfer teklifi gelen futbolcuları var. Transfer döneminde bu teklifleri  değerlendirirsek Osmanlıspor'un kasasında para kalacaktır."
 
"Play-off maçını Eryaman'da oynamak isteriz"
Karayel, Osmanlıspor'un iç sahada iyi sonuçlar almakta zorlandığının  hatırlatılması üzerine, play-off maçını Eryaman Stadı'nda oynamak istediklerini  söyledi.
 
Osmanlı Stadı'nın da zemininin çok iyi durumda olduğunu ifade eden  Karayel, "Osmanlıspor da Ankara'nın bir takımı. Eryaman Stadı'nı yapanlara  teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir stat. Orada Gençlerbirliği'ni iyi oldukları  dönemde yendik. Tabii ki Eryaman Stadı'nda oynamak isteriz. O gün orada başka maç  da yok. Bir maçımızı içeride oynayacağız. O maçı da Eryaman'da oynamak isteriz  ama kabul ederler mi etmezler mi o onların vicdanına kalmış." diyerek sözlerini  tamamladı.