Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam UEFA kupası son 16 turu ilk maçın Yunanistan'ın ekibi Olympiakos'la karşılaşacak. Şenol Güneş, tarihi maçta Beşiktaş'ın ilk 11'ini belirledi. Beşiktaş'ta sürprizler var. Cenk Tosun'un yerine bu akşam Aboubakar görev yapacak. Beşiktaş'ta Tolgay'ın da ilk 11'de başlaması taraftarlara sürpriz oldu. Peki, şifresiz Olympiakos Beşiktaş UEFA Kupası maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? İşte maç öncesi son bilgiler:

ABOUBAKAR VE TOLGAY SÜRPRİZİ

Beşiktaş'ta bu akşam Aboubakar ile Tolgay ilk 11'de maça başlayacak. Tolgay, Avrupa'da Hapoel Beer Sheva deplasmanında ilk 11'de başlamıştı.

İŞTE İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba,Quaresma,Talisca, Babel, Aboubakar

Olympiakos: Leali, Figueiras, Retsos, Botia, Cissokho, Cambiasso, Romao, Manthatis, Fortounis, Elyounoussi, Ansarifard

Beşiktaş ile Olympiakos tam 58 sezon sonra resmi bir maçta karşılaşacak. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 193. sınavına çıkacak. Siyah-beyazlılar geride kalan 192 maçta 71 galibiyet ve 41 beraberlik alırken, 80 maçta yenilgiyle ayrıldı. Rakip fileleri 245 kez havalandıran Kartal kalesinde 276 gol gördü.

Beşiktaş Avrupa kupalarında oynadığı son sekiz maçta bir kez yenildi fakat bu maçların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı. Beşiktaş Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son dört maçta bir kez yenildi; öncesindeki altı deplasman maçında ise bir galibiyet alabilmişlerdi. Olympiakos Avrupa kupalarında evinde oynadığı son altı maçta bir kez yenildi ve bu maçların hiçbirinde kaleside birden fazla gol görmedi. Anderson Talisca Beşiktaş forması ile sahaya çıktığı son 13 resmi maçta dokuz gole katkıda bulundu.Hapoel Beer Sheva'nın Avrupa kupalarında bu sezon attığı son dört gol dört farklı isimden geldi. Bu dört golden üçünde asist yapıldı ve bu üç asist de farklı isimlerden geldi.

OLYMPİAKOS BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk randevusunda Beşiktaş Olympiakos deplasmanında. Maç 23.05'te Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanacak. TRT 1 ve Tivibu Spor 2 kanalları üzerinden yayınlanacak maçı Hollandalı hakem D. Makkelie yönetecek.

Olympiakos'ta moraller bozuk

Beşiktaş'ın bu gece Avrupa Ligi üçüncü tur ilk maçında karşılaşacağı rakibi Olympiakos'ta moraller bozuk. Ligde son üç maçını üst üste kaybeden kırmızı-beyazlılarda oyuncuların moral motivasyonunun düştüğü, teknik direktör Paulo Bento'nun görevine son verilmesiyle de bunun sürdüğü ortaya çıktı.

ŞENOL GÜNEŞ: AVANTAJ YAKALAMAK İSTİYORUZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş dün Olympiakos maçı için şunları söylemişti: Kazanarak ayrılmak bizim için önemli. İşimizin zorluğunu biliyoruz. Centilmence oynansın. Hem futbola hem de dostluğa katkı yapsın. Kazanmak istiyoruz, o gücümüzün olduğunu düşünüyoruz."

Caner Erkin'in yanı sıra UEFA listesinde yer almamasına rağmen kafileyle Yunanistan'a gelen Ersan Adem Gülüm ile ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

"Ersan iyi çalışıyordu. Ciddi müsabaka oynatmadık. Takımla olmak istedi. Zaten takımın kaptanı. Caner daha iyi durumda. Durumuna yarın karar vereceğiz. Birkaç oyuncu daha kenarda kalacaktır. Bütün oyuncuların düşüncesi aynı. İyi kulübüz, birlikte buraya geldik. 'Birlikte hareket edeceğiz.' düşüncesindeler."Güneş, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanacak takımlar arasında gösterilmesi konusunda, "Uzun vadede konuşmak yerine basamakları tek tek çıkmak gerekiyor. İki maç var. Yarını düşünüyoruz. İlk maçta avantaj yakalamak istiyoruz. İkinci maçı da kazanırsak tur atlarız. İleriyi görmeye çalışıyorum ama bugünü yaşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, Olympiakos'un üst üste kötü sonuçlar alması ve teknik direktör Paul Bento ile yollarını ayırmasının kendileri için olumlu olup olmayacağı yönündeki soruya, "Alınan iyi veya kötü sonuçların sonraki karşılaşmayla alakası yok. Bizim maça etkisi olmaz. Hoca değişikliğinin katkısı olabiliyor. Tam tersi de olabilir. Yarın göreceğiz." yanıtını verdi. Güneş, Avrupa Ligi'nde daha yukarılara çıkmaları için futbollarını biraz daha üst seviyeye taşımaları gerektiğini dile getirdi