Deneyimli çalıştırıcının "Oyun aklına ihtiyacımız var. Bunun için mutlaka bir 10 numara almalıyız" sözleri üzerine Kanarya, Arjantin ekibi Racing'de forma giyen Oscar Romero harekatını başlatmıştı. Ancak iki ülke arasındaki zaman farkı nedeniyle çalışma saatleri uyuşmadığı için resmi evraklar yetişmemişti. Transfer dönemi kapanmasına rağmen Fenerbahçe, 24 yaşındaki yıldızı garanti altına aldı.
PARASI BANKADA

Kanarya, transfer döneminin sona ermesine rağmen Oscar Romero'nun kulübü Racing'le bağlantıyı hiç kesmedi. Fenerbahçe söz kestikleri bedel üzerinden Racing hesabına 'temlikli' şekilde parayı yatırdı. İmzalar atıldı. Yani bir başka deyişle Romero artık Fenerbahçe'nin oyuncusu. Sadece Ocak ayının gelmesi bekleniyor. Avrupa'da transfer dönemi açıldığında sarı-lacivertliler bu temliğin kaldırılması için talimatı verecek. Romero da Racing'den ayrılıp Kanarya'nın yolunu tutacak. Peki bu transferin hiç gerçekleşmeme ihtimali var mı? Evet. Fenerbahçe vazgeçerse!
Aslında Oscar Romero, Fenerbahçe'nin gündemine daha önce de girmişti. Vitor Pereira sonrası Kanarya'nın hoca adaylarından olan Diego Cocca, Racing'de kendi bulup çıkardığı 24 yaşındaki yıldızın da transferini istemişti. Kasetleri izlenen Romero'nun scout raporları da olumlu gelince Kanarya Cocca'dan vazgeçse de Racingli yıldızı listesinden hiç çıkarmadı.


Fotomaç