İşte Özdemir'in açıklamaları: "Futbolumuzu daha iyi yerlere getirebilmek için başkanlığa aday oldum. Yıldırım Demirören'e hizmetleri için teşekkür ediyorum. Hüsnü Güreli Bey'e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ankaragücü'nün ardından uzun yıllar Fenerbahçe SK'de yöneticilik yaptım. TFF'de başkan vekili olarak görevimi sürdürmekteyim. Hep birlikte önemli işlere imza attık.

"4 yıl futbolu yönetmeye talip oldum"

4 yıl futbolu yönetmeye talip oldum. Tecrübem ve tüm enerjimle futbola hizmet etmek istiyorum. Öncelikle barış, hoşgörü ve huzur ortamının hiçbir şekilde bozulmaması şarttır. Bunun yolu saygı ve sevgiden geçer. Rakibe saygı duymaktan geçer. Lefterler, Baba Hakkılar, Süleyman Sebalar, Özhan Canaydınlar ve Metin Oktaylar'dan geçer. Türk futbol ailesini sağduyuya çağırıyorum. Milli beraberliği hep birlikte yaşatalım. İstikrarlı bir şekilde dünya sıralamasında ilk 10'da yer almak istiyoruz.

"Kurullardaki arkadaşlarımızı liyakat sistemine göre seçeceğiz"

Kulüpler Birliği ile çok iyi diyalog sürdürmek istiyoruz. Bütün kurullarımızın tamamen bağımsız çalışmalarına önem vereceğim. Kurullardaki arkadaşlarımızı liyakat sistemine göre seçeceğiz. MHK ve Kulüp Lisans Kurulu'nda reform yapmamız şart. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile birlikte hareket ederek düzeni sürdürmek istiyoruz. MHK, PFDK, Tahkim Kurulu Beylerbeyi'nde çalışmalarına devam edecektir. Yönetim kurulu üyelerinden komitelerimizi oluşturacağız, ancak yönetim kurulu arkadaşlarımız işleyişe karışmayacak, bu işleri profesyoneller yönetecek. Bu sözlerimle birlikte hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."