Galatasaray, devre arasında kadrosuna kattığı yeni transferler Mbaye Diagne, Kostas Mitroglou, Marcao, Luyindama, Semih Kaya ve Emre Taşdemir için basın toplantısı yaptı.

TRTSPOR'un haberine göre, törende Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da bulundu.

Törenin ardından futbolcular, objektiflere poz vererek toplantıdan ayrılırken, Başkan Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın Trabzonspor maçında müthiş oynadığını ifade ederek, "Bu takımı izlemeyi hak ediyorsunuz. Bu nedenle taraftarlara sesleniyorum. Kombinelerde 34 bine geldik. 2800 civarı kombinemiz var. Bunları da maç günlerinde maç maç satmayı planlıyoruz. Mümkünse elimizi desteğimizi esirgemeyelim" diye konuştu.

"Trabzonspor yöneticilerine hak veriyorum"

Ligde oynanan Trabzonspor karşılaşmasında çok iyi oynadıklarını ve bu nedenle de hakem konuşulmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Galip gelmenin rahatlığıyla söylemiyoruz bunu. Galatasaray son yılların en muhteşem futbolunu oynadı. Aynı şekilde Trabzonspor da dirençle cevap verdi. Asla ezilmedi ve genç çocuklar direnç gösterdi. Maçın içinde kasıtlı tek faul olmadı, darp olmadı. Maç bittikten sonra her iki takım oyuncuları birbirlerine sarıldılar. Bizim Avrupa'da gördüğümüz sahneler oldu ve maalesef biz bunu atladık. Bizim ülkemizin barışa, huzura ve kardeşliğe ihtiyacı var. Biz yöneticiler, söylediklerimize dikkat etmeliyiz. Bu bağlamda Trabzonspor yöneticilerinin yaptığı tepkilere hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, gayet doğal. Ama bunun abartılmasını istemiyoruz. Aynı tepkileri bizler de verdik ve ben 150 gün ceza aldım. Uluslararası maçlarımızdan önce verdik tepkimizi. Lokomotiv Moskova ve Schalke maçından önce tepki gösterdik."

"Kulüpler Birliği imza için neden bana gelmedi"

Hakemlerin kendi lehlerine hata yapmasının vicdanlarını yaralayacağını sözlerine ekleyen Cengiz, "Bu bizim vicdanımızı yaralar. Buna rakiplerimiz de inansın. Rakiplerimize saygı duyuyoruz ve iyi niyetle davrandıklarını düşünüyoruz. Bizim tepkimiz, maç öncesi yapılan açıklamalardı. Fenerbahçe ile oynanan maçta Serdar'a yapılan harekette VAR'a gidilmedi, bize göre penaltıydı. Konyaspor maçında yine Serdar kardeşimizin yaptığı bir hareket vardı. Kırmızı kart verildi ve VAR'a gidilmedi. Biz bu konuşmaların yayınlanmasını istedik. Siz ne konuştunuz da VAR'a gitmediniz, bunu istedik. Federasyondan resmi olarak kayıtları istedik, federasyon bize dönmedi bile. UEFA ile temas kurduk, uluslararası boarda gittik. O dönemde noel tatiline girdikleri için cevap veremediler ve geçen hafta cevap verdiler, 'İnceliyoruz, size cevap vereceğiz' dediler. Hollanda'da bu yapıldı, İspanya'da bu yapıldı. Trabzonspor maçındakini yayınlayın. Eğer bizim aleyhimize bir durum olursa, biz bundan rahatsızlık duymayız. Trabzon, şehir olarak Türk futbolunda çok önemli bir markadır" ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz, Galatasaray ile Trabzonspor arasında müthiş bir maç oynandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ben de kendi açımdan maçı izlerken, bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kulüpler Birliği'nde Yönetim Kurulu üyesiyim ve bir anda bildiri yayınlandı, ayrıcalık istemiyoruz diye. Sizin ortağınız sizden habersiz bir eylem yaparsa, bunun adı nedir? Buradaki birçok madde bizim de lehimize, belki biz de onaylayacağız bunu. Bu bildiriyi 17 kulüp imzalamadı, sadece 8 kulüp imzaladı. Benim görüştüklerimin içinde, onaylamadıklarını ve aceleyle imzaladıklarını söyleyenler var. Türkiye'nin yüzde 40'ını biz temsil ediyoruz. İmzalamayan kulüplerle birlikte yüzde 70'ine denk geliyor. Burada bana neden imzaya gelmedi. Apartman yöneticisi olsanız, bir defteriniz olur, Kulüpler Birliği'nin defteri yok mu? Herkesin karakteri kendine. Biz kendimize bir ayrıcalık istemedik. Bunu hazırladığını iddia eden isimlerden birisiyle görüştük, 'Ali Dürüst'ün federasyona dönmesiyle sanki yeni bir anlaşma yapıldığını düşündük' dedi. Ben ne Ali Dürüst'ün istifa edeceğini ne de geri döneceğini biliyordum. Ali Dürüst, Galatasaray'a özel olarak hizmet ederse, biz bundan rahatsızlık duyarız. Objektif olmasını istiyoruz. Bizim Trabzonspor maçımızı isterse Ahmet Ağaoğlu yönetsin."