Galatasaray Kulübü, Henry Onyekuru'yu sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Onyekuru'nun birçok teklif almasına rağmen tercihini Sarı Kırmızlı ekipten yana kullandığının altnı çizdi.

Ali Koç'un Mesut Özil için yaptığı 'Evin oğlu' benzetmesine gönderme yapan Cengiz, “Birileri bir laf çıkardı biliyorsunuz elin oğlu, evin oğlu diye. Vallahi bence evin oğlu Onyekuru.'' dedi ve ekledi:

Üçüncü defa, kendisini isteyen birçok takımın olmasına rağmen ve geldiği kulübe çok maliyetli olmasına rağmen Onyekuru sağ olsun bizi ısrarla istedi. Dönüp bakmadı bile Türkiye’deki veya yurtdışındaki diğer takımların tekliflerine. Biz bu bağlamda gösterdiği bu sahiplenme, aidiyet ve sadakat duyguları için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu bir duruştur. Parayı tercih etmedi. Aşkını ve sevgisini tercih etti.” şeklinde konuştu.

Sarı Kırmızılı kulüp, oyuncunun kulübü AS Monaco'ya 650 bin Euro'luk kiralama bedeli ödeyecek. Galatasaray ayrıca, 11 Haziran 2021 tarihine kadar oyuncuyu 4 milyon 350 bin Euro karşılığında kadrosuna katma opsiyonunu da elinde bulunduracak.