AA muhabirine 2018 yılını değerlendiren Başkan Uçar, 8 farklı branşla  motosiklet tutkusunu canlı tutmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu branşlar  arasında pist sınıfı bizim sporumuzun vitrini halinde. Altın değerinde  yeteneklerimiz Can Öncü, ikizi Deniz Öncü ile Toprak Razgatlıoğlu 2018 yılında  hem gösterdikleri başarılı performanslarıyla, hem de elde ettikleri kupalarla  ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırdı ve ülkemizi sevince boğdu."  şeklinde konuştu.
 
Genç yetenek Can Öncü'nün 2018 yılında Red Bull Rookies Kupası'nı  şampiyonlukla tamamladığını hatırlatan Başkan Uçar, şunları kaydetti:
 
"Sezon başında şampiyonluk kupasını kaldıracağını biliyorduk. Ona olan  inancımızı boşa çıkarmadı ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda da kürsüye çıktı. Genç  sporcumuz bununla da yetinmeyerek, senenin son Moto3 Dünya Şampiyonası'na Türk'ün  imzasını attı. 2018 yılının spor olayını gerçekleştirdi. Dört farklı rekorun  karşısına Can Öncü ismini yazdırdı. Geleceğimiz adına Can Öncü umutlarımızı  pekiştirdi."
 
Can'ın yanı sıra ikizi Deniz Öncü'yü unutmayan Uçar, "O da 15 yaşında.  Can ile beraber bayrağımızı dalgalandırma hedefiyle start çizgisindeki yerini  aldı. Zaman zaman sıkıntılar yaşamasına rağmen hem Red Bull Rookies Kupası'nda,  hem de Dünya Gençler Şampiyonası'nda iyi sonuçlara imza attı." ifadelerini  kullandı.
 
Herkesin gözünün Can ve Deniz'de olduğuna dikkati çeken Uçar, "Red  Bull Rookies Kupası'nı ikizi Can'ın arkasında ikinci olarak bitirme başarısını  gösterdi. Geleceğin dünya şampiyonlarını hazırlayan kupayı ikiz sporcularımız  domine etti. Başarıları bütün dünya otoritelerinin dilinde." değerlendirmesini  yaptı.
 
"Toprak Razgatlıoğlu'nun karakterinde sonuna kadar mücadele etmek  var"
 
TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, Can ve Deniz Öncü'nün yanı sıra Toprak  Razgatlıoğlu'nun da başarılı bir sezonu geride bıraktığını söyledi.
 
Toprak'ın, Dünya Süperbike Şampiyonası'nda ilk 10 hedefiyle sezona  başladığını dile getiren Başkan Uçar, "Milli sporcumuz ilk senesinde dokuzuncu  sırada yer aldı. Birkaç yarış eksiği olmasaydı, o da sıralamada yukarılarda yer  alacaktı. İlk sezonunda fabrika takımlarının pilotları arasından sıyrılıp, ödül  kürsüsüne çıktı ve artık yarış kazanacak duruma geldi." şeklinde konuştu.
 
Uçar, dünya şampiyonalarında favori isimler sayılırken milli  sporcuların da adının geçtiğine dikkati çekerek, "Farklı ülkelerde farklı  pistlerde 13 hafta boyunca 26 yarışa çıkıp, bağımsız pilotlar arasında seneyi  ikincilikle kapatmak bizim sporumuzda başarı demektir. Toprak Razgatlıoğlu'nun  karakterinde sonuna kadar mücadele etmek var. Ufak bir sakatlığı geride  bırakarak, 2019 yılı için hazırlıklarına başladı." ifadelerini kullandı.
 
Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, geride bıraktıkları senede birçok  sporcunun uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini  belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Avrupa Baja Şampiyonası'nda Fırat Şahin'in birinciliği, Avrupa  Süpermoto Şampiyonası'nda Mücahit Zengin'in ikinciliği ve Emirhan Erkan'ın  üçüncülüğü ile gururlandık. Balkan Süpermoto Şampiyonası'nda genç sporcularımız  ülkemizi takımlar sıralamasında ikinciliğe taşıdı. Balkan Şampiyonası'nın gençler  sınıfında ikinci olan Baran Bulut Kocaman ve seneyi üçüncülükle tamamlayan Aras  Efe Yıldırım gelecek adına umutlarımız oldu."