Ziraat Türkiye Kupası final maçında Akhisarspor‘u 3-1 mağlup eden Galatasaray, 57. Türkiye Kupası‘nın sahibi oldu

Karşılaşmanın 76. dakikasında Galatasaray‘a verilen penaltı sonrasında sinirlerine hakim olamayan Miguel Lopes şiddetli itirazdan sarı kart gördü. Lopes itirazlarına devam ettiği gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı. Kırmızı kart sonrası Miguel Lopes, Galatasaray yedek kulübesinin olduğu bölüme giderek Fatih Terim ve teknik heyeti alkışlarla protesto etti.

Miguel Lopez, daha sonra hakeme yönelerek hakemi de alkışladı, tiyatrodaki selamlamaya benzer bir selamlama işareti yaptı. 

‘‘

Terim‘in 18. kupa sevinci

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik adamlık kariyerine bir kupa daha ekledi. Terim, dördüncü dönemini geçirdiği Galatasaray‘da daha önce 18. kez kupa kazanmama başarısı gösterdi. Sarı-kırmızılı takım, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim‘le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 7 Süper Lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Akhisarspor karşısında alınan Türkiye Kupası, Terim‘in Galatasaray‘da kaldırdığı 18. kupa oldu.

Emre Akbaba unutulmadı

Galatasaray‘ın, Akhisarspor ile oynadığı final maçında, ligdeki Çaykur Rizespor maçında kaval kemiği kırılan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak Emre Akbaba da unutulmadı. 

Galatasaray yedek kulübesindeki bir koltuğun üzerine Emre Akbaba yazılı forma bırakıldı. Sarı-kırmızılı takımın Cezayirli oyuncusu Sofiane Feghouli de attığı golden sonra yedek kulübesinden aldığı Emre Akbaba formasını havaya kaldırarak tribünlere gösterdi.

Diagne yine penaltı kaçırdı

Galatasaray‘ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, ligden sonra kupada da bir penaltı atışından yararlanamadı. Hafta sonunda deplasmanda Çaykur Rizesporlu oynanan lig maçında da bir penaltı atışından yararlanamayan Diagne, Akhisarspor ile oynanan Türkiye Kupası finalinde de kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi.