AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sırp oyuncu, geçen sezon Zalgiris  ile Dörtlü Final tecrübesi yaşadığını hatırlatarak, "Her oyuncu için bu  seviyelerde bulunmak çok önemli. Bu deneyimi az sayıda oyuncunun yaşaması bir  avantaj. Tabii üzerinizde büyük bir baskı oluyor. Bu baskıyı kaldırmak gerekiyor.  Geçen sene ben bunu yaşadım. Bu sezon daha tecrübeliyim. Daha rahat oynayacağım  ve daha iyi olacağım." ifadelerini kullandı.
 
İspanya'daki Dörtlü Final'de mücadele edecek diğer takımların kadro  yapılarını yıllardır koruduğunu aktaran 25 yaşındaki oyun kurucu, "Biz ilk  antrenmandan itibaren sezon sonunu değil hep bir sonraki maçı düşünerek çalıştık.  Adım adım ilerledik ve bu noktaya geldik. Rakiplerimiz Fenerbahçe Beko, CSKA  Moskova ve Real Madrid gibi tecrübeli bir takım değiliz. Onlar yıllardır bir  arada oynayan oyunculardan kurulu ekipler." diye konuştu.
 
Sırbistanlı oyuncu, Fenerbahçe Beko ile bu sezon oynadıkları maçlarda  onlara karşı galip gelebileceklerini herkese gösterdiklerini belirterek şunları  kaydetti:
 
"Rakibimiz iyi bir takım. Bu sezon 6 maçta karşılaştık. Sezonun ilk  maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda onları yendik. THY Avrupa Ligi'nde kendi  evimizde 15 sayı geriden gelerek kazandık. Geçtiğimiz sezonlarda Fenerbahçe THY  Avrupa Ligi'ni kazandı. Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluklar yaşadı. Ligi  lider olarak tamamladı. Biz de ligde normal sezonu zirvede tamamladık.  Fenerbahçe'yi 3 kez mağlup ettik, 3 kez de yenildik. Biz bu maçlarda  kazanabileceğimizi gördük. İki Türk ekibinin Dörtlü Final'de olması çok güzel bir  şey. Onlara karşı elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Mücadele edip savaşmaya  devam edeceğiz."
 
"Bulunduğum yerden gurur duyuyorum"
 
Sezon başında basketbol otoritelerinin, kendisinin ABD'li oyun kurucu  Shane Larkin'e alternatif olacağı yönünde düşüncelere sahip olduğunu anlatan  Vasilije Micic, "Ben geldiğimde bunlara kulak asmadım. Bunlara hiç bakmadan  sadece çalıştım. İkinci oyun kurucu olarak da düşünüldüm ama sadece çalışmaya  devam ettim. Sezon başında yeni geldiğim için hocamız Ergin Ataman'ı ve takım  arkadaşlarımı tanımıyordum. Sezon ilerledikçe elimden gelenin daha fazlasını  yapmaya çalıştım. Antrenörüm ve arkadaşlarım bana güvendi. Bulunduğum yerden  gurur duyuyorum." şeklinde görüş belirtti.
 
Micic, sezon başında Anadolu Efes'e transfer olurken ne kadar büyük  bir kulübe geldiğinin farkında olduğunu vurgulayarak, "Transfer sırasında tabii  ki arkadaşlarımla da konuşmuştum. Buraya gelmek benim öncelikli hedeflerimden  biriydi ve çok mutluyum. Takım arkadaşlarımın hepsinin yüksek hedefleri var.  Sezon başında bizim bu noktalara gelebileceğimiz düşünülmüyordu. Ancak biz ilk  günden beri en yüksek seviyeye ulaşabileceğimize inanıyorduk. Sezonun ortasında  bunu göstermeye başladık. Artık insanlar da bize hak vermeye başladı."  değerlendirmesinde bulundu.
 
THY Avrupa Ligi'nde sezonun en iyi ikinci beşine seçilmesiyle ilgili  de açıklamalarda bulunan Micic, "En iyi ilk beşe seçilmemem bende herhangi bir  hayal kırıklığı oluşturmadı. Benim ve takımım için en önemlisi Dörtlü Final'e  kalmaktı. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Benim bu ödülü almam elbette ki ekstra  bir mutluluk. Bir oyun kurucu olarak yaşım daha çok genç. Önümde uzun yıllar var.  Bunu başarabileceğime inanıyorum. Ama benim için önce takımımın başarısı sonra  bireysel başarı gelir." diyerek sözlerini tamamladı.