İngiltere Primier Ligde iki dev karşı karşıya geliyor.Manchester City Liverpool  maçını 40 yaşındaki İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecektir.Manchester City Liverpool maçı izle HD yayın.

Manchester City Liverpool Maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak ? 

Manchester City Liverpool Maçı Türkiye saati ile 23:00‘da başlayacaktır ve maç yayın S Sport ekranlarından canlı olarak yapılacaktır.Manchester City Liverpool Maçı canlı izleme linki.

İngiltere Premier Lig‘de şampiyonluğun iki büyük adayı Manchester City ile Liverpool, kozlarını Etihad Stadı‘nda paylaşıyor.

Maç fazlası bulunan Tottenham‘ın gerisinde 3. sırada bulunan Manchester City, TSİ 23.00‘te oynanacak karşılaşmada önder Liverpool‘u ağırlıyor.

Manchester City Liverpool maç özeti ve golleri video maçın bitmesiyle hemen paylaşılacaktır.

Liverpool, Manchester City karşısına namağlup çıkıyor



Premier Lig‘in tek namağlup grubu Liverpool, Manchester City deplasmanında galip gelerek zirvedeki konumunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Ligde 20 haftada 17 galibiyet, 3 beraberlikle 54 puan toplayan Liverpool, maç fazlası bulunan Tottenham‘ın 6, Manchester City‘nin 7 puan önünde zirvede yer almakta .

Bu sezon Alman teknik direktör Jürgen Klopp yönetiminde ı lı performans sergileyen Liverpool, Premier Lig‘de 29 senelik şampiyonluk özlemini sona erdirmek istiyor.

Liverpool‘un en formda ismi Salah

geride bıraktığımız sezon gol kralı bulunduğu Premier Lig‘de senenın oyuncusu da seçilen Liverpool‘un Mısırlı futbolcusu Muhammed Salah, gene grubun  en formda ismi olarak ilgi çekiyor.

Bu sezon 20 maçın tamamında yapan Salah, 13 golle Liverpool‘un en skorer oyuncusu olmayı başardı. Mısırlı yıldız ilaveten yaptığı 7 asistle ligin en çok gol pası veren ilk 5 futbolcusu arasında yer aldı.

Salah, gol krallığı yarışında ise rakip fileleri 14‘er kez havalandıran Arsenal‘dan Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang ve Tottenham‘dan İngiliz Harry Kane‘i takip etti.

Liverpool‘da 48 golün 28‘i forvet üçlüsünden

Liverpool‘un bu sezon ligde attığı 48 golün 28‘ini, forvetteki üç futbolcusu kayıt etti .

Salah‘ın 13 gol bulduğu Liverpool‘da Senegalli Sadio Mane 8, Brezilyalı Roberto Firmino 7 gol attı.

Diğer yandan Brezilyalı Alisson Becker‘in kalesini koruduğu ‘Kırmızılar‘, bu sezon yalnızca 8 gol yedi ve bu alanda da ligin zirvesinde yer aldı.

Manchester City farkı kapatmayı hedefliyor

Son şampiyon Manchester City, ev sahibi olma üstünlük ını kullanarak Liverpool karşısında galip gelmeyi gaye lıyor.

İspanyol teknik adam Josep Guardiola‘nın öğrencileri, Liverpool‘u yenerek rakibinin namağlup unvanına son vermeyi ve zirveye yaklaşmayı hedefliyor.

Bu sezon 15 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşam sürdüren Manchester City, 47 puanla 3. sırada .

LİGDE Son 5 haftada 3 yenilgi

Manchester City, son haftalarda yaşadığı düşüş le zirveden uzaklaştı.

İlk 15 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen Manchester City, son 5 maçta 3 yenilgi yaşayarak taraftarlarını üzdü.

Son 5 haftada Everton ve Southampton‘ı 3-1 yenik eden Manchester City, Chelsea‘ye 2-0, Leicester City‘ye 2-1 ve Crystal Palace‘a 3-2 yenildi.

Manchester City, 54 golle Premier Lig‘in en skorer grup ı olarak göze çarpıyor.

Gol yükünü çoğu ismin sırtladığı Manchester ekibinde Arjantinli Sergio Agüero ve İngiliz Raheem Sterling, 9‘ar golle en çok katkı yapan oyuncular oldu.grupta Alman Leroy Sane, İspanyol David Silva 6‘şar, Cezayirli Riyad Mahrez ve Portekizli Bernardo Silva 5‘er gol buldu.diğer Brezilyalı Ederson‘un kalesini koruduğu Manchester City, ağlarında 16 gol gördü.