Tam da Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynayacağı deplasman maçı öncesi, Rusya savaşın eşiğine geldi. Ukrayna savaş gemilerinin Kırım'da Azak Denizi'nden Karadeniz'e çıkış noktası olan Kerç Boğazı'nı izinsiz geçmeye çalıştığını ve kara sularını ihlal ettiğini öne süren Rusya, gemilere müdahale etti. Ruslar'a göre savaş gemileri tehlikeli manevralar yaparak sınır güvenliği uyarılarını yok saydı. Bunun, bölgede çatışma yaratma amaçlı yapıldığı iddia ediliyor.

Ukrayna: Gemilerde hasar var

Ukrayna cephesi ise gemilerin Odessa'dan çıkarak Mariupol Limanı'na gitmek istediğini, önceden gerekli bilgilerin verildiğini, buna rağmen Rus ordusuna ait 4 geminin saldırgan eylemlerde bulunduğunu dile getirdi. Görgü tanıkları, Ukrayna'ya ait 3 geminin Kırım Limanı'na demirlendiğini, Ukrayna ordusu ise gemilerde hasar olduğunu ve askerlerin alıkonulduğunu iddia ediyor. Gelişmeler üzerine gece saatlerinde büyük bir kargo gemisini Kerç Boğazı'na demirleyerek Karadeniz üzerinden Azak Denizi'ne geçişi kapayan Rusya, dün sabah boğazı gemi trafiğine açtı.

Bakanlık: Endişe duyuyoruz

Galatasaray Yönetimi, tüm bu yaşananların, yarınki maçı etkileyip etkilemeyeceği konusunda yetkililerden sürekli olarak bilgi istiyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Azak Denizi ve Kerç Boğazı'nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yönündeki haberleri endişeyle karşılıyoruz" açıklamasını yapmıştı.