Beşiktaş'ta Demir Grup Sivasspor deplasmanında gol atarak alkış alan Domagoj Vida, sezon başından bu yana istikrarıyla göz dolduruyor.

Geçen sezon özellikle ligin ikinci yarısında Şenol Güneş'in değişilmezlerinden olan tecrübeli stoper, 2018 Dünya Kupası ve bu sezon çıkışa geçti.

Hem Beşiktaş hem de Hırvatistan Milli Takım formalarıyla istikrarlı bir grafik yakalayan başarılı futbolcu vitrine çıkmayı başardı. Profesyonelliğiyle alkış toplayan Vida, Hırvatistan ile Dünya Kupası'nda 6 maça çıkıp, final oynadı.

Ardından UEFA Uluslar Ligi ve EURO 2020 elemelerinde de toplam 7 maçta yer alan 29 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ın da vazgeçilmezleri arasına girdi. Teknik Direktör Şenol Güneş'in en çok güvendiği isimlerden olan Domagoj Vida bu sezon lig ve Avrupa'da toplam 32 resmi maçta mücadele etti. Ligde 2 gol, 1 asistle oynayan Hırvat savunmacı, sadece 3 maç kaçırdı.

İki maçta kart cezası yüzünden görev yapamayan, diğerinde de ligin ilk haftasında hazır olmadığı için oynamayan Vida, mücadelesiyle de Beşiktaş taraftarının da kalbini kazandı. Deneyimli oyuncu özellikle iç saha maçlarında tribünlerden en fazla alkış alan oyuncular arasında bulunuyor.

(Milliyet)