Çanakkale, Manisa, Denizli, Eskişehir ve Sakarya'yı kapsayan turda lokal kaykaycılarla buluşuldu. Kaykay sporuna farkındalık yaratmak için Vans kaykay takımındaki sporcular; Ali Osman Ensar, Alper Çanakçı, Cenk Kulioğlu ve Yiğit Akbıyık'ın katıldığı tur on gün sürdü.

1950'lerin başında, Kaliforniya'da sörfçülerin rüzgarsız günlerde, dalga olmadığında karada da sörf yapabilmek için yarattıkları eğlenceli bir buluş olan kaykay sporunun, ilk çıkış noktası olan sokaklardan olimpiyatlara kadar uzanan bir yolculuğu var. Kaykay sporu 2016 Rio Olimpiyatları'nda, uluslararası komite tarafından olimpik branş olarak tanımlandı ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk kez bu alanda yarışılacak. Türkiye'de ise 2017 yılı itibariyle kaykay federasyonu kuruldu ve kaykay lisanslı bir spor dalı olarak kabul edildi.

Vans nedir?

Vans, VF Corporation bünyesinde yer alan orijinal spor ayakkabı, giyim ve aksesuar markasıdır. Uluslararası ofisleri ve distribütörlük noktalarıyla, Vans'in özgün koleksiyonları tüm dünya üzerinde 75'ten fazla ülkede, 600'den fazla perakende satış noktasında bulunmaktadır. Marka, Vans Triple Crown of Surfing®, the Vans U.S. Open of Surfing etkinlikleri ile aksiyon sporlarının en büyük destekçisi olurken; Vans Pool Party, Vans Custom Culture, Vans Warped Tour® ve dünyanın 10 farklı noktasında yer alan House of Vans'ler ile de sanatçı ve müzisyenlerin yaratıcı alanlarında kendilerini ifade etmesine fırsat vermektedir.