Mustafa Denizli teknik direktörlüğündeki Kasımpaşa, Avrupa'nın en  büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga),  İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) 
ekiplerle  karşılaştırıldığında maçların son bölümünde en çok gol atan ilk 3 ekip arasına  girdi.
 
Karşılaşmaların 76 ila 90. dakikaları ile uzatmalarında 12 kez rakip  fileleri havalandıran Kasımpaşa, Fransa ekibi Paris Saint-Germain (PSG) ve  İspanya temsilcisi Barcelona'dan sonra bu bölümlerde en fazla gol kaydeden takım  oldu.
 
Kasımpaşa maçların son bölümlerini seviyor
Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Kasımpaşa, bu sezon  kaydettiği 29 golün 12'sini karşılaşmaların son 15 dakikası ve uzatmalarında  buldu. Kasımpaşa'da söz konusu goller, Mbaye Diagne, Samuel Eduok, Trezeguet,  Tarkan Serbest ve Abdul Rahman Khalili'den geldi.
 
Son anlardaki gollerin 7'si Diagne'den
Kasımpaşa'da son bölümlerde atılan 12 golün 7'sini Senegalli forvet  Mbaye Diagne kaydetti. Süper Lig'in gol krallığı yarışında açık ara önde bulunan Diagne,  Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor,  Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray maçlarında 76 ila 90. dakikalarda rakip  fileleri havalandırdı. Diagne, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında  uzatma dakikalarında gol atma başarısı gösterdi.
 
Beşiktaş ve Galatasaray izledi
Süper Lig'de karşılaşmaların son bölümlerinde en fazla gol atan  takımlar sıralamasında Kasımpaşa'yı, Beşiktaş ve Galatasaray izledi.
 
Beşiktaş ve Galatasaray, müsabakaların 76 ila 90. dakikaları ile  uzatmalarında 7'şer gol kaydetti.
Bu alanda ligin en az gol atan takımı ise söz konusu dakikalarda rakip  fileleri bir kez havalandıran Kayserispor oldu.
 
PSG zirvede, Barcelona takipte
PSG, karşılaşmaların son 15 dakikası ve uzatmalarında attığı 14 golle  bu alanda zirveye yerleşti. Ligue 1'e 14 maçın tamamını kazanarak rekor başlangıç yapan PSG, 76  ila 90. dakikalarda 11, uzatmalarda da 3 gol attı.
 
Barcelona, maçların son bölümlerinde kaydettiği 13 golle bu alanda  PSG'yi takip etti. Katalan ekibi, 10 golü 76 ila 90. dakikalarda, 3 golü ise  uzatmalarda buldu.
 
Söz konusu bölümlerde ligde 12 gol atan Almanya'nın Borussia Dortmund  takımı, bu alanda Kasımpaşa ile üçüncülüğü paylaştı. İngiltere Premier Lig'de  Chelsea ise son bölümlerde 11 gol kaydetti.