Mali sıkıntılara çare arayan yönetimin, son yıllarda kâra geçen Kartal Yuvası'ndan çok umutlu olduğu belirlendi. SPK ile yapılacak görüşmelerde halka arz takvimi belirlenecek ve şirket, BİST'te işlem görmeye başlayacak.

Beşiktaş Yönetimi, 105 mağazası bulunan Kartal Yuvası'nı halka arz etmeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar, Kartal Yuvası'nın Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görebilmesi için önümüzdeki günlerde Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuracak.

Kulüpte yaşanan mali sıkıntılara uzun süredir çare arayan yönetimin, lisanslı ürünleri siyah-beyazlı taraftarlarla buluşturan ve son yıllarda kâra da geçen Kartal Yuvası'ndan çok umutlu olduğu ifade edildi. Buna göre siyah-beyazlı yönetim pazar günü gerçekleşecek olağan genel kurulun ardından Kartal Yuvası'nın halka arzı için düğmeye basacak. SPK ile yapılacak görüşmelerde halka arz takvimi ile finansal detaylar belirlenecek ve daha sonra şirket, BİST'te işlem görmeye başlayacak.

Kartal Yuvası'nın halka arzından ciddi bir kaynak girişi bekleyen siyah-beyazlı yönetim, mali disiplin çalışmaları kapsamında amatör branşlarda da hızla küçülmeye gidecek. Amatör şubeler önümüzdeki sezondan itibaren kendi yağıyla kavrulacak. 23 Şubat'ta gerçekleşen son Divan Kurulu rakamlarına göre toplam borcu 2 milyar 314 milyon liraya ulaşan Beşiktaş'ta, devlet desteği ve sponsor gelirleri dışında amatörlere kaynak aktarımı yapılmayacak. Erkek voleybol ve hentbol şubeleri bu modelle yönetilecek. Sadece kadın voleybol takımı yarışmacı bir kimlikle ligde yer alacak.

(Milliyet)