Kılıçdaroğlu protokol kapısından geçemeyince x-Ray cihazında 30 dakika bekletildi.

Görüştüğü AB temsilcileri CHP liderinin referandumdaki 'hayır' tercihini sorguladı 'evet'i savundu.

Organizasyon bozukluğuna sinirlenen Kılıçdaroğlu, partisinin AB temsilcisi Sevinç ile tartıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde üst üst yaşadığı şoklar adeta kabusa dönüştü. Van'daki mitingte Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay tarafından itilip kakılması, ardından referandum günü oy kullanamaması ve referandum sonucunda hayalkırıklığına uğrayan Kılıçdaroğlu'nun biraz nefes almak için gittiği Brüksel gezisi büyük bir şok ile başladı. Brüksel'e giden Kılıdaroğlu, buradaki havaalanında VİP'ten geçirilmeyince normal yolcularla birlikte uçaktan indi. Kılıçdaroğlu'nun VİP'ten geçirilmemesinin nedeninin, CHP'li yetkililerin Belçikalı yetkililere Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan yerine Genel Müdür olarak tanıtması olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Gülsüm Bilgehan ile birlikte Brüksel'e gitti. Kılıçdaroğlu'nun Brüksel gezisi büyük sıkıntılarla başladı.

Bugüne kadar sürekli CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakan CHP'li yetkililer buna bir yenisini daha eklediler. Kılıçdaroğlu, CHP'li yetkililerin ihmali nedeniyle oy kullanamamış, CHP otobüsünden inerken de Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay tarafından itilmişti.

GENEL DİREKTOR KILIÇDAROĞLU

Alınan bilgiye göre CHP liderinin sekretaryası Belçikalı yetkililere Brüksel'e gidecek olan ekip ile ilgili bilgi verirken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun unvanı için İngilizce karşılığı olan 'Chairman' yerine Genel Müdür anlamına gelen 'general manager' ifadesini yazdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sekretaryası bu yanlışı daha sonra fark ettiler ve bunun düzeltilmesi için girişimde bulundular. Ancak ilk gönderilen liste geçerli sayıldı.

KENDİ TERCİHİM SAVUNMASI

Brüksel'de havaalanında VIP'ten geçemeyeceği konusu uçakta Genel Başkan'a iletildi. Havaalanında sorunun daha da büyümemesi için Kılıçdaroğlu, gazetecilerle birlikte uçakta normal bir vatandaş gibi indi.

Gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, VIP yerine normal vatandaşlar ile inmesinin kendisinin tercihi olduğunu ve bunun bir sorundan dolayı olmadığını savundu.

X-Ray yüzünden 30 dakika bekledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle arasında yapılan görüşmede de büyük bir protokol skandalı yaşandı. Füle ile görüşmek için Berlaymont Komisyon binasına gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet girişte protokol güzergahından geçirilmeyince görüşme gecikmeli başladı. CHP heyeti protokol girişinden geçmek isteyince güvenlik görevlileri heyetin X-Ray cihazından geçmesi gerektiği şeklinde uyarıda bulundu. Bunun üzerine misafirler için ayrılan girişten geçen CHP heyeti burada bir süre bekletildi. Kılıçdaroğlu'nun burada cep telefonu ve diğer metal eşyaları bıraktıktan sonra Füle'nin bulundu kata çıkabildiği belirtildi. Sonrasında Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile heyetler arası görüşmeye geçen Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 30 dakika içeride kaldı.

Hayır sitemi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile biraraya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan Füle, faydalı bir görüşme yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte temasları yoğunlaştırma kararı aldıklarını söyledi. Görüşmede, birinci gündem maddesi olarak Türkiye'deki referandum sonuçlarını ele aldıklarını belirten Füle, "Anayasa paketine niçin ısrarla 'doğru yönde adım' dediğimizi Sayın Kılıçdaroğlu'na anlattım. Anayasa paketinin, Türkiye'nin AB katılım çabalarını olumlu etkilemesini bekliyorum" dedi. Öte yandan, istikrarlı bir şekilde hükümete, anayasa paketi sürecinin katılıma açık olması gereğini vurguladıklarını hatırlatan Füle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasanın toplumun tüm kesimlerinin dahil olduğu bir süreçte hazırlanacağı taahhüdünde bulunmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Kılıçdaroğlu'na, kabul edilen anayasa paketinin ardından ilgili mevzuatın hazırlanması ve uygulamaya girmesi aşamasını yakından izleyecekleri güvencesini verdiğini belirten Füle, paketin AB standartlarına uygun şekilde uygulanmasının takipçisi olacaklarını kaydetti.