Adana Yeşiloba Hipodromu'nda geçtiğimiz Pazar günü bindiği Ateşbibi isimli safkan ile devrilip yerde uzun süre hareketsiz ve bilinçsiz yatan Halis Karataş'tan sevindirici haber geldi.

Önceki gün uçak ambulansla Adana'dan İstanbul VKV Amerikan Hastanesi'ne getirilen 46 yaşındaki jokeyin yapılan son kontrollerinde çenesinde travmaya ve kesiye bağlı dikişlerin iyileşme aşamasına geldiği görülürken daha önce de sorun yaşadığı ve bu kaza sonrası yoğun ağrı hissettiği omuriliğindeki T6 kemiğiyle de ilgili önlem alındı. Karataş'ı Fanatik Hipodrom ekip arkadaşımız, TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz yalnız bırakmazken ikilinin sosyal medyada paylaştığı son poz sevenlerine derin bir nefes aldırdı.

Halis Karataş'ın binip 1996 yılında Gazi Koşusu'nu halen kırılamayan 2.26.22'lik rekor derecesiyle kazanan ünlü at Bold Pilot'ın hikayesinin, yine Halis Karataş, merhume eşi Begüm Atman Karataş ve Begüm hanımın babası duayen atçı TJK eski Başkanı Özdemir Atman'ın hayatının anlatıldığı Şampiyon adlı filmi Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan'ın başrolleriyle 7 Aralık Cuma günü vizyona girecek. Merakla beklenen filmin basın gösterimi yarın TİM'de, galası ise 5 Aralık Çarşamba Günü Zorlu PSM'de gerçekleştirilecek.

Cem BOŞGELMEZ