Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi macerasına Frankfurt deplasmanında başladı. Fenerbahçe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılsa da hem galibiyeti kaçıran taraf oldu hem de müthiş mücadelesi ve oyunuyla büyük alkış aldı. Ancak Ali Koç ve Vitor Pereira için en az bunlar kadar sevindirici olan, futbolcuların saha içinde ve dışında sağladıkları birlik ve beraberlikti. Başkan Koç, geçen sezonun sonunda yaptığı açıklamada ‘Samandıra ruhuna’ dikkat çekmiş, takım disiplininin sağlanacağını söylemişti. Frankfurt deplasmanında bu konuda yaşanan gelişmeler net bir şekilde görüldü.

Herkes teselli etti

Dimitris Pelkas’ın maçın son anlarında kazandırdığı penaltı sonrası tüm takım kenetlendi. Yunan yıldız, penaltıyı kaçırınca tam anlamıyla yıkıldı. İlk olarak saha içinde başta Szalai ve Rossi olmak üzere oyuncular hemen 27 yaşındaki futbolcuyu teselli etti. 90 dakikanın bitiminde ise soyunma odasında arkadaşları Pelkas’a sarıldı, moralini bozmaması için destek olmaya çalıştı. Pereira da gördüğü bu manzara karşısında fazlasıyla mutlu oldu. Basın toplantısında da takım arkadaşlarının nasıl Yunan oyuncuya sahip çıktığını anlattı.

Yedek kulübesi ayaklandı

Fenerbahçe’deki birlik ve beraberliğin bir diğer örneği ise son düdükten hemen önce Osayi-Samuel ile Jakic arasındaki tartışmada görüldü. Frankfurt’tan başka oyuncular da Sarı- Lacivertli yıldızın üzerine yürüyünce, Fenerbahçe’nin yedek kulübesi ayaklanıp sahaya daldı. Diğer oyuncular da bulundukları bölgeden hızla olay yerine koşarak Samuel’in yanında kenetlendi. Ali Koç’un geçen sezon en çok şikayetçi olduğu konuların başında gelen, “Saha içinde birlik ve beraberlik sağlanamaması” sorunu, yeni sezonda kısa sürede ortadan kalktı.

Yusuf Dursun