Beşiktaş'ın 2016/17 sezonunda Porto'dan kiraladığı Vincent Aboubakar, Siyah Beyazlılar'ın o yılki şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olmuştu. Kara Kartal'da bir yıl kiralık olarak forma giyen Kamerunlu golcü, sonrasında ise Porto'ya geri dönmüştü. Golcü futbolcu, Porto'da gösterdiği performansla parmak ısırtırken takımının şampiyonluğuna da kilit isimlerden biri oldu.

FİYATINI KATLADI

Porto'yla geçen sezon çıktığı 43 maçta 26 kez fileleri havalandıran Aboubakar, değerini de bir hayli katladı. Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına giren 26 yaşındaki santrforun adı transfer döneminde uzun bir süre Beşiktaş ile birlikte anılmıştı. Geride kalan sezonda gol yollarındaki oyuncularından yeterli verimi alamayan Kartal, forvet sorununu eski yıldızıyla çözmeyi planlıyordu. Siyah-Beyazlıların Abou için Ejderhalar'a kiralama teklifinde bulunduğu iddia edilmişti.

Bununla birlikte Kamerunlu yıldızla 2021'e kadar kontrat yapan Porto yönetiminin oyuncuyu kiralama teklifine sıcak bakmadığı kaydedilmişti.

Porto'nun serbest kalma maddesi 50 milyon euro olarak yıldız isim için 25 milyon euroluk bir taban fiyat belirlediği öğrenilmişti. İspanyol basını ise golcü isimle ilgili gündem yaratacak bir transfer iddiası ortaya attı. Endülüs'te yayın yapan Canal Sur adlı radyo kanalı, Aboubakar transferinin bitmeye çok yakın olduğunu öne sürdü. Endülüs'te yayın yapan Canal Sur adlı radyo kanalı, Aboubakar transferinin bitmeye çok yakın olduğunu öne sürdü. Haberde Sevilla'nın oyuncuyla yakından ilgilendiği belirtilirken İspanyol ekibinin Porto'nun kapısını 25 milyon euroluk bir teklifle çalacağı iddia edildi.