Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Futbol maçlarını internet üzerinden izleyen insanların sayısı oldukça fazla. Ancak maçlara online platformlardan erişen insanları üzecek bir gelişme yaşandı. Yeni gelişmeye göre bedava ya da çok düşük ücretlerle internet platformları üzerinden izleyicilere maçları sunan korsan uygulamalara dur denecek. Bu tarz uygulama ve sitelerin tespiti için TFF bünyesinde yeni birimlerin kurulmasına karar verildi.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki futbol müsabakalarını internet üzerinden ücretsiz ya da düşük ücretlerle sunan platformlara yönelik inceleme başlatılıyor. Hukuka aykırı olarak kullanıma sunulan bu siteler için internet trafiği bant genişliği yüzde 90 oranına kadar daraltılacak ya da bu sitelerin korsan yayınına erişim engeli gelecek.



TBMM'ye konuyla ilgili yasa sunulmuş durumda. Korsan yayınlara erişim engeli getirilemezse de internet sitesinin tümüne yönelik erişim engeli uygulaması yapılacak. Bant daraltma ya da erişim engeline karar verme konusunda  yetkili olan taraf ise TFF Başkanı olacak.

Engel sadece Türkiye içerisindeki maçlarla sınırlı kalmıyor. Yurt dışı maçları da bu uygulamaya dahil edilecek. Hukuka aykırı olarak yapılan bu yayınlar tespit edildiğinde TFF Başkanı yayın durdurma hakkına sahip olacak. TFF, yurt dışından gelen bu tür başvurularda, yayın hakkına ilişkin sözleşmenin ibraz edilmesini isteyecek. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın.