Brexit tartışmalarının sürdüğü İngiltere'de dün Başbakan Theresa May'in eleştirildiği Avam Kamarası oturumu çok konuşulacak bir konuşmaya sahne oldu. İngiliz İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, kürsüye çıkarak başladığı konuşmasında Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı 3-0'ın rövanşında 4-0 yenerek finale yükselmesini hatırlattı.

Corbyn, hükûmetin Liverpool menajeri Jurgen Klopp'tan tavsiye alabileceğini söylerken "Liverpool'un dün geceki performansı inanılmazdı. Belki de Sayın Başbakan, Avrupa'da nasıl iyi neticeler alınabileceği konusunda Jurgen Klopp'tan bazı ipuçları alabilir." ifadelerini kullandı. Mecliste büyük gülüşmelere neden olan bu olayın ardından söz sırası ise May'deydi.

Kürsüye gelen May, "Liverpool'un dün gece Barcelona'yı yendiği karşılaşmaya baktığımız zaman şunu görüyoruz: Her şey bitti zannedilirken ve Avrupalı rakibinizin sizi yendiğini kabul etmeniz gerektiği düşünülürken hâlâ başarılı olma şansınız vardır. Herkes size karşı birleşmiş olsa bile..." şeklinde konuştu.

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler