Fenerbahçe’de 13 ay önce başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım döneminde kadroya dahil edilen oyuncuların satışından büyük bir gelir elde ederek kulübün kasasını doldurdu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fenerbahçe, eski başkan Yıldırım’ın kadroya kattığı Josef de Souza, Giuliano, Fernandao, Salih Uçan ve Eljif’in satışından toplam 43 milyon 550 bin euro (277 milyon TL) gelir sağladı.

Sarı-Lacivertliler, Başkanı Ali Koç döneminde en yüksek bonservis bedelini genç Makedon futbolcu Eljif Elmas’ın satışından aldı. 19 yaşındaki genç oyuncu, bonuslarla birlikte 17.5 milyon Euro gibi rekor bir bedel karşılığında İtalya’nın Napoli ekibine gönderildi. Eljif, 180 bin euro karşılığında F. Bahçe’ye kazandırılmıştı.

ELJİF’TEN SONRA JOSEF GELİYOR

Bu dönemde Eljif Elmas’tan sonra en yüksek gelir, Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza’nın transferinden kazanıldı. Suudi Arabistan ekibi Al Ahli, Brezilyalı oyuncu için Sarı-Lacivertli kulübe bonservis bedeli olarak 12 milyon Euro verdi. Giuliano, Başkan Koç’un Aziz Yıldırım tarafından kadroya katılan oyuncuların arasında en yüksek bonservis bedeliyle sattığı üçüncü futbolcu oldu. Suudi Arabistan’ın Al Nasr ekibi, Giuliano transferi için Fenerbahçe’ye 10 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Fernandao ve Salih Uçan’ın satışında da toplam 3 milyon 550 bin euro gelir elde edildi.