Bu bir ilandır

GALATASARAY

- Hem ligde hem de Avrupa'da firesiz ilerleyen Galatasaray, derbiyi de kazanıp önümüzdeki hafta arası oynayacağı UEFA Avrupa Ligi ön eleme play-off maçına, Glasgow'a (Rangers'a) moralli gitmek istiyor.

- Başakşehir maçında sakatlanan Marcelo Saracchi'nin derbide forma giymesi beklenmiyor. Sol bekte Martin Linnes'i izleyeceğiz. TD Fatih Terim, kalan 10 isimde büyük bir değişiklik yapmayacak.

- Daha önceki iki lig maçında olduğu gibi kalede Fatih Öztürk olacak, stoper ikilisi Christian Luyindama ve Marcao'dan oluşacak. Sağ bekte Omar Elabdellaoui, savunmanın önünde Taylan Antalyalı yer alacak.

- En ilerde Radamel Falcao, arkasında ise Arda Turan, Emre Kılınç, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli oynayacak.

FENERBAHÇE

- Sezona Erol Bulut'la ve 14 yeni transferle giren Fenerbahçe, Rize deplasmanında son anlarda kazanmış ancak iç sahada Hatayspor'a diş geçirememişti.

- Sarı lacivertlilere en son katılan Mbwana Samatta derbiye ilk 11'de başlayacak mı? Sol açıkta Ferdi Kadıoğlu mu olur, Mame Thiam mı tercih edilir?

- Stoperde Zanka ile Mauricio Lemos devam mı edecek yoksa Marcel Tisserand'ı izler miyiz? 

- TD Erol Bulut, Jose Sosa'yı bir kez daha yedek mi bekletecek? Mert Hakan Yandaş derbide 90 dakikayı kaldıracak kadar hazır mı? Luiz Gustavo'nun yanında Tolga Ciğerci mi oynar, Ozan Tufan mı?

- Takımda birçok soru işareti var ve olası yenilgi bazı taşları yerinden ciddi şekilde oynatabilir...

%33'lük kesim sezona flaş bir giriş yapan sarı kırmızılı takımın derbiden galibiyetle ayrılacağını düşünüyor...

Derbilerde tarihe geçen fotoğraflar...