Toplantıda ilk olarak söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Bizden forvet istenmişti, 2 forvet, 2 savunma oyuncusu aldık. Çok hızı bir süreç içerisinde bunları gerçekleştirdik. Bu transferlerde emeği olan herkese tek tek teşekkür ederim. Bazı hizmetler gerçekten maddiyatla izah edilemez, bunun tek açıklaması arma sevdası, arma aşkıdır. Scout ekibimize de çok teşekkür ederim, elimizden geleni yaptık, inşallah devamı da gelir. Bir hata varsa bu yönetimimize aittir." dedi.

Transferde emeği geçen herkese teşekkür eden Cengiz, "Belki gır gır geçtiler ama transfer yaparken arkadaşlarımız serumlar yiyerek gitti, şu anda Yusuf bey de benim ricam üzerine hastaneden buraya geldik." ifadelerini kullandı.

Herkes adını Jagne diye okuyor ama...

Mustafa Cengiz, Kasımpaşa'dan transfer edilen Diagne'nin adıyla ilgili olarak, yeni transfer 'Jagne' diye okunuyor, oraya 'D' konmuş aslında doğrusu 'Dianye'. Ben 'Dianye' dediğim zaman siz anlayın" dedi.

Başkan Mustafa Cengiz'in isteği ile Galatasaray'ın kadrosuna kattığı 6 futbolcu alfabetik sıraya göre söz aldı. Cengiz " Haksızlık olmasın hepsi, kadromuza kattığımız tüm oyuncular bizim için değerlidir. Alfabetik sıraya göre oyuncuların düşüncelerini alalım" dedi.

İmza töreninde yeni transferlerden ilk olarak Mbaye Diagne söz aldı, Senegalli futbolcu, "Benim adım Diagne. Burda olmaktan dolmayı çok mutluyum. Artık Galatasaray camiasının bir parçasıyım. Bu büyük kulübün bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Diagne'nin ardından diğer yeni transferler de tek tek duygularını dile getirdi.

Emre Taşdemir: 3 kulvarda hedeflerimize devam ediyoruz. İnşallah tüm hedeflerimizi gerçekleştiririz.

Luyindama: Galatasaray çok büyük bir takım bu bana daha fazla bir motivasyon sağlıyor. Daha fazla çalışmam gerektiğini hatırlatıyor.

Semih Kaya: Tekrar burada olmak çok güzel, çok keyifli. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tekrar güzel başarılar yaşamak istiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum.

Marcao: Galatasaray'da oynayacağım için çok mutluyum, gururluyum. Burada başarılara imza atmak istiyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Mitroglou: Fatih Hoca ile çalışacağım için mutluyum. Arkadaşlarımızla birlikte hepimiz elimizden geleni yapacağız.

Futbolcuların açıklamalarının ardından yeni transferler hep birlikte formalarıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Daha sonra yeniden söz alan Galatasaray Başkanı Mustafa Ceangiz, devre arasında transfer için çok mücadele ettiklerini belirterek, "Yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarımız tek tek mücadele verdi. Teknik ekibimiz müthiş çalıştı. Gece sabahlara kadar süren toplantılar yaptık. Allah utandırmadı. En önde hak ettiğimiz şekilde hak ederek bitiririz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz sözlerini şöyle sürdürdü:

Taraftarımız 14 Şubat'ta GS Store'a hücum etsin. Biz yönetim olarak görevimizi yerine getirdik. Lütfen Storelara, localara koşun. 197 locadan 43'ü boş. Boş olanların hemen alınmasını istiyoruz. Biz, FFP içerisinde ilk defa kâra geçtik. En yakın rakiplerimizle de büyük bir fark yarattık. Umarız tüm kulüplerimiz kâra geçer. Şu anda biz istenen duruma gidiyoruz. Daha da iyi olacağımıza inanıyoruz.

Planet ötesi futbol oynadık

Galatasaray'ı Trabzonspor karşısında izlediniz. Planet ötesi, müthiş bir futbol oynadık. Trabzon maçı hakemle konuşuluyor. Bu bizi çok üzdü. Türkiye'de demokratik ortamda her şeyin konuşulması her şeyin tartışılması gerekiyor. Galatasaray son yılların en muhteşem futbolunu oynadı. Trabzon'da asla ezilmedi. Gencecik çocuklar çok iyi mücadele verdiler.

Trabzonspor yöneticilerinin tepkilerini hak veriyorum

En güzel anlar maç bittikten sonraydı. Maç bittikten sonra her iki takım oyuncuları o gencecik çocuklar birbirlerine sarıldılar. Maalesef biz bunu atladık. Ülkemizin huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Trabzonspor yöneticilerinin yaptığı tepkilere hak veriyorum, insanın canı yanınca bağırır. Aynı tepkileri biz de verdik, ceza aldık. Neden aldık bu cezaları, neden şiddetle tepki verdik? Herkes hatırlasın bunları. İlk tepkiyi neden verdik? Hakemler bizim lehimize hata yapsın demiyoruz, böyle bir şey istemiyoruz. Rakiplerimize aynı şekilde saygı duyuyoruz, onlar da bize saygı duysun.

VAR konuşmalarının yayınlanmasını istedik

Fenerbahçe maçında Serdar Aziz'e yapılan hareketin ardından VAR'a gidilmedi. Bizce penaltıydı. Hakemlerin konuşmalarının verilmesini istedik. Ne konuştunuz da VAR'a gitmediniz?. Biz bu VAR konuşmalarının yayınlanmasını istedik. Federasyondan da resmi talepte bulunduk. Uluslararası kurula gittik. Uluslararası kurul, geçen hafta bize yanıt verdi, inceliyoruz, bir hafta içinde cevap vereceğiz dediler. Bizim maçımızdakileri yayınlayın, Trabzonspor maçındakileri de yayınlayın. Trabzon futbol şehridir, çok büyük bir markadır, neden onlara bir haksızlık yapılmasını isteyelim. Ben, maçı izlerken Galatasaray'a haksızlık yapıldığını gördüm ancak daha sonra Trabzonspor'a da haksızlık yapıldığını gördüm"