Kırşehir Valisi İbrahim Akın'ın ziyaret eden Yerlikaya, burada yaptığı  konuşmada, Kırşehir'in, Anadolu'nun önemli ve güzide şehirlerinden birisi  olduğunu söyledi.
 
Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesinin de bakanlığının yaptığı  hizmetler, uyguladığı projeler ve yatırımlara katkı sunduğunu ifade eden  Yerlikaya, sportif başarıların artırılması için birlikte çalışmalar yapıldığını  dile getirdi.
 
Bir gazetecinin A Milli Futbol Takımı'nın son iki maçını kazanması ile  ilgili sorusunu cevaplandıran Yerlikaya, kendisinin her zaman yerli ve milli  olandan yana olduğunu vurguladı
 
"Bu çıkışın da daha güçlü bir şekilde devam edeceği arzusu ve  düşüncesindeyim"
Şenol Güneş'in de yerli ve milli bir teknik direktör olduğuna işaret  eden Yerlikaya, şöyle konuştu:
 
"Arnavutluk'ta ufak tefek aksaklıklar oldu ama Moldova'da yavaş yavaş  dirilme oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki maçta çıkışımızı pekiştireceğiz. Uzun  zamandan beri futbol milli takımımızda bir duraksama, gerileme dönemi vardı.  Aslan yattığı yerden kalkıyor. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız  da bu kadar yoğunluğu arasında Moldova maçının ikinci yarısına yetişebildi.  Takımımız genç, istekli, arzulu. Oynadıkça da birbirlerine bağlanmaya başladılar.  Meseleye daha sıkı sarılmaya başladılar. İnşallah futbolun yeni sezonda, 2019'dan  sonraki sezonda hem milli ruhla hem de ligde çok başarılar elde edebileceği ve bu  çıkışın da daha güçlü bir şekilde devam edeceği arzusu ve düşüncesindeyim."
 
Kırşehir Valisi Akın da Hamza Yerlikaya'nın güreşte Avrupa dünya ve  olimpiyat şampiyonluklarıyla Türk halkına büyük gururlar yaşattığına vurgu  yaparak, "Elde ettiği bu başarılarla asrın güreşçisi unvanını almış bir  kardeşimiz. Bakan yardımcısı olarak ülkemizin gençliğine hizmet ediyorlar." dedi.
 
Ziyarete, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin  Erkan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan, Kırşehir Gençlik ve Spor  Müdürü Faruk Şahin ve diğer yetkililer katıldı.
 
Yerrlikaya, daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan'ı  ziyaret ederek bir süre görüştü.