Gülün taç yapraklarının damıtılması sonucunda hazırlanan ‘gül suyunun yüze faydaları’ en bilinen özelliklerinden biridir. Hemen her cilt tipi için uygundur ve olumlu sonuçlar verir. Tüm bunların yanında parfüm sanayisinin de vazgeçilmez malzemelerinden biridir. ‘Gül suyunun saça faydaları’ sayesinde saç ürünlerinde de kullanılmaktadır.

Gül suyunun faydaları nelerdir?

Gül suyunun birden fazla faydası bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibi olacaktır;

Gül suyu ne işe yarar?

Gül suyunun işe yaradığı pek çok alan bulunur. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibi olacaktır;

Gül suyu nasıl kullanılır?

Gül suyunun kullanılması adına ve faydalarını tam anlamıyla görmek için kullanılan gül suyunun yüzde 100 saf olması gerekir. Gül suyu yemekler için kullanılacaksa aşırıya kaçmamak önemlidir. Bu yemek tadının daha lezzetli olmasına katkı sağlayacaktır. Bilhassa yapılan süt tatlıları için 1 litre sütle yapılan bir tatlıya, 2 çorba kaşığı gül suyu katmak, hem gül suyunun faydalarından yararlanmaya hem de gül suyu lezzeti almaya yardımcı olur.

Gül suyu cilt adına kullanılacaksa, bir pamuk desteğiyle bütün yüze tonik yapılabilir. Göz altı şişliklerinden kurtulmak adına pamuğa gül suyu damlatıp, gözaltında 15 dakika boyunca bekletmek yeterlidir. Cilt maskesi yapmak adına gül suyu çok sık kullanılır. Gül suyuyla maske yapmak adına beş çorba kaşığı gül suyuyla beraber bir tatlı kaşığı kadar gliserin karıştırılarak pamukla cilde uygulama yapılabilir. Bu sayede cildin daha parlak görünmesi mümkündür.