Giresunsporlu yöneticiler, futbolcular, taraftarlar, kentteki  bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, kutlama  etkinliği kapsamında Gazi Caddesi'nden Atatürk Meydanı'na yürüdü.
 
Giresun Belediyesinin bando ekibi de yürüyüşe Giresunspor marşlarıyla  eşlik etti.
 
Kulüp başkanı Sacit Ali Eren, burada yaptığı konuşmada, göreve  başladıkları ilk günden bu yana kulübü gerek mali gerekse de sportif anlamda  başarılı kılmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.
 
 
Bugün kulübün 52. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu  yaşadıklarını belirten Eren, kalbi Giresunspor için çarpan tüm Giresunlular için  en gururlu günün 9 Nisan olduğunu kaydetti.
 
Eren, Giresunspor'un profesyonel hayata geçtiği 1967 yılından bu yana  büyük bir dayanışma içerisinde olduğunu aktararak, "Bugün 52 yaşına 'merhaba'  diyen Giresunspor'umuz, yaşattığı gelenekleriyle ve Türk futboluna kazandırdığı  değerleriyle her anlamda Türkiye'nin saygısını kazanmış büyük bir camiadır."  ifadelerini kullandı.
 
Giresunspor'un en büyük gücü Giresunlulardan ve taraftarlarından  aldığına işaret eden Eren, şöyle konuştu:
 
"Bizler Giresunspor'u yöneten kişiler olarak temsil ettiğimiz  camiamızın şanlı tarihine yakışır bir şekilde bundan sonra da hep beraber omuz  omuza vererek, yılmadan ve büyük bir azim içerisinde kulübümüzü her anlamda  başarılı kılmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ulu çınarımız  Giresunspor'umuzun 52. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldığınız için  hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim."
 
Etkinlikte Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve Giresun Belediye  Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da konuşma yaptı.