Bu bir ilandır

SHAKHTAR DONETSK

- Ukrayna'da sezonu açık farkla şampiyon olarak tamamlayan Shakhtar Donetsk, bir önceki turda da Wolfsburg'u her iki karşılaşmada da yenip adını çeyrek finale yazdırmıştı.

- Kiralık sözleşmesi sona eren Artem Bondarenko, sakatlanıp uzun süre sahalardan uzak kalan Ismaily ve kadro yapılandırılmasında yer almayan Mykhailo Mudryk ile Nazarii Muravskyi, UEFA Avrupa Ligi listesinden çıkartıldı.

- Sezonun ilk bölümünde göze giremeyen ancak koronavirüs arasından sonra stoperde şans bulan 20 yaşındaki Vitao, takımla birlikte Almanya'ya giden kafilede yerini aldı. Cezalı Davit Khocholava'nın yerine ilk 11'de görebiliriz.

- En büyük gol silahı her zamanki gibi Junior Moraes olacak. Moraes'in arkasında ise "Marlos, Alan Patrick, Taison" hattı görev yapacak.

BASEL

- 12 Mart'ta, Almanya'da Frankfurt'u yendiklerinde şaşırtmışlardı ancak rövanşta da akıllı oynayıp 1-0 kazanmaları sonrası hafife alınmaması gereken bir takım olduklarının altını çizdi.

- Sözleşme yenilemeyen Kevin Bua ile Zdravko Kuzmanovic ve kiralık kontratı sona eren Emil Bergström, UEFA Avrupa Ligi listesinden çıkartıldı.

- Türk asıllı stoper Eray Cömert sarı kart cezalısı. As kaleci Jonas Omlin de bir süredir sakat. Ligdeki son 4 maçın 3'ünde gol yemeyen, Frankfurt rövanşında da eldivenleri alan Djordje Nikolic'i kalede izleyeceğiz.

- TD Marcel Koller; "Rakibin kalitesini, yetenekli oyuncularını biliyoruz ama biz de iyi savunma yapabilen ve gerektiğinde hücuma da etkili çıkan bir ekibiz. Buraya kadar geldik, sonrası neden olmasın..." açıklamasında bulundu.

- Shakhtar bu sezon Avrupa Ligi'nde sahneye çıktığı 4 maçta 10 gol atarken, Basel ise 10 maçta 20 gol atmayı başardı.

%60'lık kesim kadro kalitesi ve buraya kadar gelen süreçteki oyunuyla Ukrayna temsilcisine güveniyor...

Basel'in bu sezon Avrupa Ligi'nde attığı en güzel goller! İzleyelim...