Sarı-kırmızılı basketbol takımının başantrenörü Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizindeki sakatlığı sonrası Almanya'daki doktoruna kontrole giden Sırp pivotun, basketbolu bırakma kararını kendilerine ilettiğini açıkladı.
 
Anadolu Efes forması giyerken çapraz bağları kopan ve uzun süre basketboldan uzak kalan Krstic'le bu durumu nedeniyle deneme kontratı yaptıklarını aktaran Ataman, "Yaşadığı bu son sakatlığın ardından, daha önce ameliyatını yapan doktoru için Almanya'ya gitti. Kontroller sonrası dizinin spor yaşamını sürdürmesi için elverişli olmadığını ve basketbolu bırakacağını bize bildirdi." diye konuştu.
 
Oyuncuya herhangi bir ödeme yapmadıklarını ve bu durumdan mali olarak zarar görmediklerini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Kadroyu oluştururken, Krstic'in böyle bir durumla karşılaşabileceğini var sayarak, pivot pozisyonuna Alex Tyus ile Deon Thompson'ı almıştık. Kadroda bir sıkıntımız yok ama Krstic için ayırdığımız bütçeyle başka bir oyuncu da alabiliriz. Şu an araştırıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Galatasaray'dan ayrılık açıklaması
Galatasaray, Nenad Kristic'le yollarını ayırdığını duyurdu.
 
Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:
 
Nenad Krstic’le deneme amaçlı bir kontrat yapıldığı ve üç hafta sonunda oyuncunun dizindeki problemin devam ederek bu şartlarda performans veremeyecegini belirtmesi üzerine anlaşma karşılıklı olarak feshedildi.
 
Bu süre boyunca Nenad Krstic herhangi bir ücret almadı ve kontrat bedelsiz olarak feshedildi.
 
Nenad Krstic’e teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.
Ligtv