Bu bir ilandır

NEFTÇİ BAKÜ

- Azerbaycan'da geçtiğimiz sezon koronavirüs nedeniyle 20 maç sonunda sona erdirildi ve Neftçi Bakü, şampiyon ilan edilen Qarabağ ekibinin 8 puan gerisinde sezonu 2. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi vizesi aldı.

- Yarıda kalan geçen sezonun 15. haftasında takımın başına geçen Fizuli Mammadov, Azerbaycan temsilcisiyle şu ana kadar 9 resmi maça çıktı ve sadece 1 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

- Avrupa Ligi'nin bir önceki eleme turunda, yine iç sahada, Makedonya'dan FC Shkupi ile karşılaşıp 2-1 kazanan Neftçi Bakü'de, galibiyeti getiren golleri Sabir Bougrine ve Anton Kryvotsiuk atmıştı.

- TD Mammadov'un en güvendiği isimlerin başında, her iki kanatta da oynayabilen Yusuf Lawal yer alırken; takımdaki 4. sezonuna giriş yapan kaptan Emin Makhmudov merkez orta sahada takımın beyni konumunda...

GALATASARAY

- Süper Lig'e 3-1'lik Gaziantep FK galibiyetiyle başlayan Galatasaray, önümüzdeki hafta sonu ligde Başakşehir ile karşılaşacağı için Neftçi Bakü karşısına rotasyon yaparak çıkabilir.

- Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Christian Luyindama ile 8 günlük periyotta 3 maç kaldırması sakıncalı olabilecek Radamel Falcao ve Arda Turan gibi isimler mücadeleye yedek kulübesinde başlayabilir.

- İsmi Avrupa Ligi listesinde yer almayan Oğulcan Çağlayan ve henüz fiziksel kapasitesi yeterli olmadığı düşünülen Oghenekaro Etebo, Azerbaycan kafilesinde yer almadı.

- TD Fatih Terim; "Galatasaray her ne koşulda olursa olsun sonuna kadar mücadele etmek ister. Rotasyon demeyelim de aynı pozisyonun 1 ve 2 numaralı isimlerinin rekabetini görmek istiyorum diyelim..." açıklamasında bulundu.

- Fatih Terim, Galatasaray'ın başında çıktığı 4 Avrupa kupası ön eleme turun eşleşmesinde de rakiplerini elemeyi başardı.

%53'lük kesim rotasyon beklentisi olsa da kadro kalitesiyle sarı-kırmızılıların kazanacağını düşünüyor...

9 yıl sonra Galatasaray'a dönen Arda Turan'ın Barcelona'da attığı goller! İzleyelim...