Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın katılımıyla Conrad Otel'de düzenlenen toplantıda, Pegasus Havayolları'nın, yapımı süren Türk Telekom Arena'nın kuzey tribünü isim hakkı anlaşması kamuoyuna ilan edildi.

Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın sarı-kırmızılı kulübün en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, ''İnanıyorum ki bu statla Galatasaray Kulübünde yeni bir dönem başlayacak. Türk Telekom Arena, dünyada 2016 UEFA kriterlerine uyan tek stat. Galatasaray, Türk Telekom Arena ile yeni bir heyecan yakalayacak ve yeni bir başlangıç yapacak'' diye konuştu.

Statla birlikte çok güçlü yeni ortaklarının da olduğunu ifade eden Polat, ''Pegasus Havayolları'na da bizi Türk Telekom Arena'da yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Kuzey tribünümüz en heyecanlı tribünlerimizden biri olacak ve oradaki taraftarlarımız, Pegasus gibi bizi havalara uçuracak'' ifadelerini kullandı.

-''DİĞER ŞİRKETLERE ÖRNEK OLMALI''-

Polat, stat açılmadan Türk Telekom'un en çok konuşulan marka olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

''Pegasus da çok iyi bir iş yaptı. Bu sponsorluğun diğer şirketlere de örnek olmasını diliyorum. Taraftarlarımıza da Türk Telekom Arena'da bizi yalnız bırakmamalarını, kombinelerini almalarını rica ediyorum. Galatasaray'ı sevenler bizi yalnız bırakmasın.''

-ANLAŞMA 3+3 YILLIK-

Türk Telekom Arena'nın bilet, kombine, reklam ve sponsorluklar dahil yıllık gelirinin 78 milyon dolar civarında olacağını anlatan Polat, Pegasus ile 3 yıllık anlaşma yaptıklarını, ayrıca Pegasus'un anlaşmayı 3 yıl daha uzatma hakkının bulunduğunu söyledi.

Adnan Polat, yeni statlarının ocak ayı ortalarında açılacağını, büyük açılışın ise ağustos ayında gerçekleştirileceğini kaydetti. Stadın açılışı için Avrupa'dan büyük bir takımı getirmeyi düşündüklerini, ancak ocak ayında Avrupa'daki liglerde maçlar olduğunu anlatan Polat, bir gazetecinin sorusu üzerine de açılış maçını Fenerbahçe ile oynamayı düşünmediklerini, yabancı bir takım getirtmeyi istediklerini kaydetti.

Stattaki tribünlerden birinin Ülker'in adını aldığını anlatan Polat, ''Diğer iki tribüne de sponsor arıyoruz ve Galatasaraylı işadamlarının duyarlı olmasını bekliyoruz'' dedi.

-''EKONOMİK FARK ORTADAN KALKACAK''-


Bir soru üzerine Fenerbahçe'nin stadının şu anki kapasitesiyle 8 yıldır faaliyette olduğunu ve yılda 50 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini vurgulayan Polat, ''Bu, 8 yılda 400 milyon dolar eder. Aramızda bu kadar ekonomik fark vardı. Stadımızın tamamlanmasıyla bu fark ortadan kalkacak ve ekonomik anlamda birbirimize yakın gideceğiz'' diye konuştu.

-SABANCI: ''AKILCI PROJELERE SPONSOR OLUYORUZ''-

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise akıllı projelere sponsor olmayı bir gelenek haline getirdiklerini söyledi.

Sponsorluklara 3 yıl önce Dünya Rüzgar Sörfü Şampiyonası ile başladıklarını hatırlatan Sabancı, ''Şimdi kuzey tribününe ismimizi koyuyoruz. Nasıl Türkiye'yi uçuruyoruz, bu tribünde oturan misafirleri de uçuracağız. Bu tribünün doluluk oranının Pegasus kadar yüksek olmasını diliyorum. Türk sporuna faydalı olabilmek istiyoruz. Bundan sonra hangi kulüp olursa olsun akılcı bir proje oldukça imza atmaya hazırız'' ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı olan Ali Sabancı, bir basın mensubunun Fenerbahçe derbisiyle ilgili sorusuna, ''Geçen hafta Pazar günü iki duyguyu bir anda yaşadım. Sevindim; berabere kaldık diye. Sonra da üzüldüm, sevindiğime'' yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından Ali Sabancı, Adnan Polat'a kaptan pilot ceketi hediye etti. Ceketi giyen Adnan Polat, Ali Sabancı ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Yapılan anlaşma sonucunda Türk Telekom Arena'nın kuzeyinde yer alan 12 bin 250 koltuk kapasiteli bölüm ''Pegasus Tribünü'' olarak anılacak. ''Pegasus Tribünü''nde 2 adet stat restoranı, Galatasaray Store ve Galatasaray Müzesi bulunacak.

A.A.