Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ofisinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2. Başkanı Semih Özsoy ve MHK Başkanı Zekeriya Alp ile birlikte yaptığı toplantının ortaya çıkmasının üzerine açıklamalarda bulunarak tepkisini gösterdi.

Bu toplantının kendilerine rahatsızlık verdiğini kaydeden Galatasaray başkanı, "Futbol federasyonu başkanı, başka bir kulübün yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarıyla bir araya gelebilir, görüşebilir. Gayet doğru, bilgi açısından.  Benim aklıma hiçbir şey gelmiyor. Biz Nihat bey ile de görüştük, hiçbir sorun yok, resmi olmayan bir makamda, yani TFF Başkanı'nın ya da MHK'nın olmayan bir odada, özel bir büroda siz, TFF Başkanı olarak, mensubu olduğunu eski bir kulübün 2. başkanı iken, bir kulüp başkanı ya da 2. başkanı ile görüşebilirsiniz, iyi niyetli bakıyoruz ama orya MHK Başkanı da katılırsa ki onun da yardımcısının geldiği iddia ediliyor, 2,5 saat konuşma yaparlarsa, ben yarışan bir kulüp olarak bundan rahatsız olurum." dedi.

Nihat Özdemir'in tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Cengiz, TFF Başkanı, bütün kulüplerin başkanıdır, asla eski takımına, söylemde bile ayrım, öncelik yapamaz, espri bile yapamaz, yapmaması gerekir. Tamamen bağımsız olmalı, bizim beklentimiz bu. Bu toplantı inşallah bir takım yanlışların konuşulmasına da vesile olmaz." diye konuştu.