Uluslararası Basketbol Federasyonunun (FIBA) internet sitesine  açıklamalarda bulunan NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers forması giyen Furkan  Yılmaz, Çin'de düzenlenecek Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin 2. turunda mücadele  eden Türkiye'nin, Karadağ ve Slovenya ile yapacağı grup maçlarını değerlendirdi.

İki maçın da zorlu geçeceğini vurgulayan 21 yaşındaki oyuncu, "Karadağ  da Slovenya da basketbolda ekol olan ülkeler. Ancak, rakiplerin ne yapacağı  değil, bizim sahada ne yapacağımız önemli. Çok farklı meziyetlere sahip  oyuncuların olduğu bir takımız. Dolayısıyla burada, bizim performansımız  belirleyici olacak." ifadelerini kullandı.
 
"Seyirci avantajını kullanmalıyız"
Bu akşam Karadağ ile yapacakları karşılaşmada seyirci avantajını iyi  kullanmaları gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Tekrar Ankara'da taraftarların  önünde oynayacağım için heyecanlıyım. Ankara'da oynadığımız son iki maçta salonda  muhteşem bir atmosfer vardı. Ankara seyircisi bizi çok destekliyor ve basketbolu  da iyi biliyor. Bize orada, milli takımda olma duygusunu fazlasıyla yaşattılar.  Orada, A Milli Takım seviyesinde oynamak bambaşka bir duygu. Taraftarımızın da  desteği, bizi bir adım ileri götürüyor. Böyle bir seyirciye sahip olmak başka bir  güç. Seyircilerin verdiği destek bazı günler bizi gerçekten galibiyete taşıyan en  önemli unsur oluyor. Bu da bizim için çok önemli." şeklinde görüşlerini aktardı.   
 
17 Eylül Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Slovenya'nın daha  zorlu bir rakip olduğunu belirten milli basketbolcu, "Slovenya maçı daha zor  geçecek. Hem deplasmanda olacağız hem de Slovenya son Avrupa şampiyonu.  Önümüzdeki iki maçın da önemi çok büyük. Alacağımız galibiyetlerle diğer maçlara  daha moralli çıkacağız. ABD'de olacağım için sezon içerisindeki maçlarda yer  alamayacağım maalesef ama umuyorum ki ikinci tura bu maçları kazanarak başlar,  sezon içerisinde de bu moralle devam ederiz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Furkan Korkmaz, gelişimi için antrenmanlardan önce şut çalışması  yaptığını kaydederek, "Benim için önemli olan yapabildiğim şeyleri en iyi  seviyeye getirmek ve sonrasında yapamadıklarıma odaklanmak. Üst seviyelerde  tutunabilmek için böyle çalışmanız gerekiyor. Ben de bunun farkındayım. Yaptığım  en iyi şeylerden birisi de şut. Bunu en üst seviyeye çıkartırsam daha da başarılı  olacağıma inanıyorum." ifadelerini kullandı.
 
 "Basketbol tecrübe kazandıkça güzelleşiyor"
Savunma konusunda gelişme kaydettiğinden bahseden Furkan, şunları  aktardı:
"Zaman zaman saha içinde farklı meziyetlerimizi ortaya çıkartıyoruz,  maçlarda farklı pozisyonlarda oynayabiliyoruz. Savunmada olduğumda atletik bir  oyuncu olmamın avantajlarını kullanıyorum diyebilirim. Hücumu iyi okuyabildiğimi  düşünüyorum. Savunma anlamında da önceki senelere göre kendime çok şey kattığımı  düşünüyorum. Nerede durmam, nerede topa atlamam gerektiğini biliyorum. Benim için  basketbol tecrübe kazandıkça güzelleşiyor."
 
"İki ayda alıştım"
NBA'e alışma sürecinden bahseden milli basketbolcu, şunları kaydetti:
 
"ABD'de ilk iki ay çok zorlandım ama sonrasında alıştım. Tabii ki bir  alışma süreci olacaktı ve bu benim için iki ay sürdü. Daha sonra basketbolla  birlikte oradaki normal hayata, kültüre ve insanlara da alıştım. Şu an  Philadelphia'da olduğum için çok mutluyum. İlk sezon sadece talihsiz  diyebileceğim bir sakatlık yaşadım. Onun dışında her şey benim için çok yolunda  gidiyor."