Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle:

"Geçen sezon ilk yarı çok puan kaybettik. Galatasaray'ı yensek şampiyon olabilecekken, yenildik ve dördüncü olduk. Bunu beklemiyorduk. Döviz yükselince, kadromuz şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi için kuruluydu. Bu, sıkıntı oluşturdu. Yeni dönemde Ljajic, Güven, Dorukhan gibi oynamak isteyen, genç oyunculara yöneldik."

"UEFA ile Finansal Fair Play (FFP) anlaşması yapmıştık, oyuncu satmadan alamıyorduk. Mecburen kontratları elinde, yaşları fazla olan oyunculara yöneldik. Türkiye'deki krizle beraber de elimizdeki kadro Şampiyonlar Ligi'ne yönelik bir kadro yükü olduğu için sorun oldu."

RUHUNU KOYAN OYUNCULAR BEKLİYORUZ

"Biz ağzı konuşan değil de, ayakları konuşan, sahada Beşiktaş ruhunu ortaya koyan oyuncular bekliyoruz. Oradan bireysel hesaplara, bireysel kariyerlere gitmek isteyen oyuncular olunca, takım bütünlüğünden uzaklaşıyorsunuz. Yönetim mutsuz, hoca mutsuz, taraftar mutsuz, oynayan da mutsuzdur bu durumdan. Demek ki bir şeyler yanlış."

"ŞENOL GÜNEŞ İLE DEVAM ETMEK İSTERİM AMA..."

"Şenol hocamla bugün bir AVM'de yemek yedik. Kendisiyle her zaman görüşüyoruz zaten. Karşılıklı sevgi ve saygımız olan insanlarız. Bu görevler bir gün bitecek ama biz yüz yüze bakacağız. 6,5 senedir görevdeyim ve 3 hocayla çalıştım. Hiçbir hocayla ilişkilerim maç skoruna göre hareket etmemiştir. Slaven Bilic ile çalışırken, Liverpool ve Brugge maçında ona sahip çıkmıştık. Bizim tarzımız olaya göre pozisyon alma değildir."

"Sezon sonuna kadar Şenol hocayla sözleşmemiz devam ediyor. Benim de görev sürem sezon sonunda bitiyor. Ben devam etmek isterim ama benden sonra gelecek olanlar bana göre sözleşme yapmasınlar diye Şenol hocayla 2019'a kadar sözleşme imzaladık."

Kaynak: Skorer