Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde:

Bu kadar derbi yönetmiş, tecrübeli bir hakemin bu hataları yapmaması lazımdı. Eyyamcılık hakemin işi değildir. Hakem yanlış görebilir, maçın skoruna da etki edebilir ama bu şekilde olmaz. Maçın başından sonuna kadar etki altında çıktı sahaya. Hareketlerinden bariz bir şekilde bu anlaşılıyordu.

Ben size kendi fikrimi söyleyeyim. Bence penaltı pozisyonu penaltı değil ama ofsayt da değil. Her pozisyonu bu şekidle yönetti. Bu akşam hakem rezaletin üstündeydi. Eskiden hakemlik yapmış herkes anlar. mustafa Çulcu da anlar, Muhittin Boşat da anlar. Ben maçı kaybetmemizin sebebi olarak hakemi görmüyorum ama bugün art niyetliydi. Kötü niyetliydi.

Top taca çıkmış tamam. Beşiktaş takımı taçtan iki gol yemez. Doğru. İşin özüne geldiğiniz zaman hakein gördüğünü çalması lazımdır. Beki yanlış çalar ama gördüğünü çalar. Hakem maça çıktığında aklında yönlendirme vardı.

Hafta içi de bazı şeyler söylendi, biz "Artık bunlar eskide kaldı" dedik, "Olmaz" dedik. Ne biz ne de Beşiktaş taraftarı bunu hak etmedi. Bu kadar tecrübedeki bir hakemin bunları yapmaması lazımdı.