İşte Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'nın açıklamaları...

"Sakatlığımın 6. haftasını tamamladım. Daha iyi hissediyorum kendimi. Tedavilerim devam etti. Kayserispor önemli bir rakip. Son hafta aldıkları Fenerbahçe galibiyeti var. Mutlaka zor bir maç bizi bekliyor. Medipol Başakşehir maçında oynamadım. Maçtan sonra farklı hikayeler konuşuldu. Yaşadığım bir sakatlık var, bu şekilde parmağım kırık şekilde oynadım. 

Oynadığım maçlarda Cenk ve Eray'ın durumu benden kötüydü. Fedakarlık yapmam gerkiyordu. İnsanlar belki farkında değil ama önemli bir fedakarlık yapıyoruz. Maçtan önce anestezi, maçtan 2 gün sonaa ağrılar... Hep kupada Cenk'in oynayacağını konuştuk. Önemli kalecilerden bir tanesi. Sağlık durumu da iyi olduğu için ayrıca bir hafta da dinlenmem lazımdı. En azından o 2 haftayı iyi geçirip daha iyi olma şansım vardı. Başka şekilde yazılan şeyler tamamen yanlıştır."

KULÜBÜMDEN TEKLİF GELİRSE...
Sözleşme uzatma ve kaptanlık iddialarıyla ilgili  haberler kulağıma geliyor. Yönetimlerle aram hep iyi oldu. Bazı konuşmalar geçti aramızda ama detaylı değildi. Sözleşme yenileme teklifi gelirse seve seve kabul ederim. Hep söyledim kendimi burada evimde hissediyorum. Eğer büyük bir takımdan da teklif gelirse iki taraf da mutlu olursa bu da olabilir. Öncelikle kaptanımız Selçuk'un doğum günü, buradan bir kez daha kutluyorum. Kaptanlık gibi bir düşüncem yok. Yabancı bir oyuncuyum. 

Benim için en önemlisi Galatasaray tarihine adımı yazdırmak. Galatasaray gibi büyük bir camianın kalecisi olarak oynuyorsanız bir kaleciden daha fazlasını yapmanız gerekiyor. Sürekli topa sahip olan tarafsınız. Top sizdeyken ekstra bir oyuncu olmanız gerekiyor. Galatasaray'ın bana kattığı bu oldu açıkçası. Top oyundayken bir oyuncu gibi yer almak. Son 2 senede farklı stoperlerle oynuyorum. Semih, Chedjou, Hakan, Ahmet gibi oyuncularla oynuyorum. Amhet yeni katıldı aramıza, ligi iyi tanıyan iyi bir oyuncu. Önümde kim oynarsa oynasın hepsi kendimi iyi hissettiriyor bana. "

BU KULÜP BANA ÇOK ŞEYLER KATTI
Taffarel'i geçmiştim ve kendi aramızda şaka konusu olmuştu. Simovic gibi bir ismi geçmek için 3 maç kaldı. Galatasaray kariyerime çok şey kattı. Ben de elimden geldiği sürece bana kattıklarını geri ödemek istiyorum. 

Bu da o fırsatlardan bir tanesi. "Tartışmasız 1 numarasın, sence ligdeki en iyi 2. kaleci kim?" sorusuna: "Ben isim vermekten pek yana değilim. Her takımın kendi kalecisi bir numaradır. Farklı bir dünyadayız. Elle oynayabilen tek oyuncuyuz, formamız farklı. Diğer oyunculardan farklıyız. İsim vermem doğru olmaz."

HER MAÇ ARTIK BİZİM İÇİN FİNAL
"Hedefimiz şampiyon olmak. Önümüzde uzun bir yol var. Farkı kapatmak için çok maç var. Başakşehir ile deplasmanda Beşiktaş ile evimizde oynayacağız. Farkı daha aza indirme şansımız var. Yolun sonuna kadar her maça final havasıyla çıkmalıyız."

VOLKAN DEMİREL İLE BAŞBAŞA OTURDUK VE...
"Volkan Demirel'le ilgili bir şey söylemedim kesinlikle. Türkiye'de doğmuş ve Fenerbahçe'de oynamış çok çok iyi bir kaleci. Fenerbahçe taraftarı olmasından daha doğal bir şey yok. Bazı reaksiyonları verebilirsiniz taraftarlık duygusuna kapılıp. Kendisine saygı duyuyorum. Dubai'de beraberdik, birkaç saat geçirdik beraber. Beşiktaş'tan Cenk Tosun da vardı. İyi bir insan, muhabbet ettik. Eşi de eşimle sohbet etti."

TARAFTARIMIZ OLMAZSA OLMAZ
"Taraftarlarımız hep bizimle beraber. Nereye gidersek gidelim hep beraberiz onlarla. Bu kadar senedir kazandığımız başarılar tek başıma olmadı. iyi günümüzde de kötü günümüzde de destek olsunlar. Başakşehir maçında biz de elenmek istemezdik. Bu sene çok fazla sakatlık da verdik. Bu tip şeyler de belki etkili olmuştur. Onların desteği çok önemli. Tek hedefimiz şampiyon olmak. Beraber yürümemiz lazım bu hedefe."

ÇALIM ATIP BÜTÜN OYUNCULARI GEÇİP...
"Her geçen gün daha çok tecrübe kazanıyorum. Bu tip şeyler de oyundan daha fazla keyif almamı sağlıyor. Çalım atıp bütün oyuncuları geçip gol atma niyetim yok. Baskı yediğiniz zamanlarda oyuncunun düşüncesi degaj atacağım yönünde oluyor. Ama bir ters hareketle çalım atabiliyorum. Takımı da ateşleyebilir bu tip hareketler. Her zaman olacak bir şey değil. Sınırlarınızı iyi bilmeniz gerekiyor."