Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakibi Rusya'nın Zenit takımı oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe rakibiyle ilk maçı kendi sahasında oynayacak. Fenerbahçeli taraftarlar Fenerbahçe - Zenit maçın ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda sorusunun cevabını arıyor. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe - Zenit maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

12 Şubat Salı günü Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşma beIN SPORTS kanallarından canlı yayınlanacak. Bu mücadelenin rövanşı ise 21 Şubat'ta oynanacak. Karşılaşma saatleri ise daha sonra açıklanacak.

Fenerbahçe'nin rakibi Zenit'i yakından tanıyalım!

Piyasa değeri 152,35 milyon euro olan Zenit'in yaş ortalaması 28. Zenit şu an Rusya Ligi'nde 34 puanla lider durumda. Rus ekibinin başında 42 yaşındaki Sergey Semak bulunuyor.

Kadrosunda bir çok yıldız oyuncuyu bulunduran ekipte, Sarı-Lacivertlilerin eski oyuncusu Luís Neto da yer alıyor. Zenit maçlarını 69.501 kişilik Sankt-Peterburg (Krestovskiy Stadyumu) Stadyumu'nda oynuyor.

Zenit, 2005-06 sezonunda UEFA Kupası'nda çeyrek final oynadı 2007-08 UEFA Kupası finalinde Rangers'ı 2-0 yenerek UEFA Kupası şampiyonu oldu. 2007-08 sezonu UEFA Süper Kupası'nda Manchester United'ı Pobrebnyak ve Danny'nin golleriye mağlup ederek kupayı kazandı.