UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'ndaki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Rus ekibi Zenit'i ağırladı. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta kazanan 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

GALİBİYET GOLÜ SLİMANİ'DEN GELDİ

Temsilcimize galibiyeti getiren golü 21. dakikada Islam Slimani kaydetti. Suskun golcü, Zenit ağlarını havalandırdıktan sonra büyük bir sevinç yaşadı.



İLK YARIDA ÇOK İYİYDİK

İlk yarıda mükemmele yakın bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, son dakikalarda çalan bir penaltı düdüğüyle şok yaşadı. Mehmet Topal'ın, Sebastian Driussi'ye yaptığı hareketin ardından maçın hakemi penaltı kararı verdi. Robert Mak'ın kullandığı penaltı atışını Harun çeldi. Üst direkten geri dönen topu Harun yeniden kontrol etti ve Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapatmayı başardı.



İKİNCİ YARI KONTROLLÜ OYNADIK

Karşılaşmanın ilk yarısını %64'e %36'lik üstünlükle kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda tempoyu düşürdü ama oyundaki kontrolü elinden bırakmamaya çalıştı. Zenit, ileride Artem Dzyuba'yı topla buluşturmaya çalıştı ama Martin Skrtel ile Sadık Çifpınar, sarı-lacivertli savunmada hatasıza yakın oynadı.



Çalan son düdükle birlikte Fenerbahçe avantajlı bir skor elde etti. 21 Şubat'taki rövanş öncesinde 1-0'lık galibiyet elde eden Fenerbahçe'de sarı-lacivertli taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı.

Kadıköy'deki ilk maçı kazanarak avantajlı bir skor elde eden Fenerbahçe, Zenit ile rövanş maçını 21 Şubat Perşembe günü TSİ 20:55'te oynayacak.