Werder Bremen'den yapılan açıklamada Max Kruse ile yolların ayrıldığı duyurulurken, Alman yıldız da bu haberi doğruladı ve şu ifadeleri kullandı:
 
"Üç yıl boyunca bu kulüpte oynamaktan ve takıma kaptanlık yapmaktan büyük keyif aldım. Bremen'deki günlerim benim için her zaman harika bir anı olacak"
 
Werder Bremen Sportif Direktörü Frank Baumann ise ayrılık kararının ardından, "Max ile devam etmek istediğimizi hep vurguladık ama o, yeni bir meydan okumada karar kıldı. Bu isteğine saygı duyuyoruz." dedi.
 
MAX KRUSE KİMDİR?
 
19 Mart 1988 yılında Almanya'nın Reinbek kentinde doğan Max Kruse futbola da bu şehrin amatör takımlarında başladı. 1998'de Reinbek altyapısından Vier'e geçen Kruse, 2006 yılında Werder Bremen genç takımına transfer edildi.
 
Burada profesyonel olan Kruse, 2009'da bedelsiz olarak St. Pauli'ye geçti. 3 yıl sonra Freiburg taraftından transfer edilen Kruse, 1 senelik başarılı futbolunun ardından kendisini Borussia Mönchengladbach'ta buldu.
 
2015 yazında Wolfsburg'un 12 milyon Euro'ya transfer ettiği Kruze burada beklentileri pek karşılayamadı ve 7,5 milyon Euro'ya yetiştiği kulüp olan Werder Bremen'e döndü.
 
Bu sezon çıktığı 4'ü kupa 36 maçta 12 gol atıp 14 asist yapan Max Kruse, Werder Bremen'in son haftaya kadar Avrupa kupalarına katılma şansını sürdürmesini sağladı.
 
1 yaşındaki hücum oyuncusu, sezon sonu bitecek sözleşmesini yenilemedi. Gösterdiği performans sayesinde birçok takımın transfer listesine giren Max Kruse'nin adı Fenerbahçe ile de anıldı. Ancak Max Kruse, 'Bu dönemde Türkiye'de oynamayı düşünmüyorum' açıklamasında bulunmuştu.
 
Max Kruse'ye özellikle Roma ve Tottenham Hotspur'un yakın ilgisi var. Gelecek sezon için Torino'dan Sportif Direktör Gianluca Petrachi'yi transfer etmeyi düşünen Roma'nın Kruse'ye teklif sunmaya hazırlandığı gelen haberler arasında...
 
Tottenham'ın da gelecek sezon için belirlediği 150 milyon poundluk transfer bütçesinden Kruse'ye de pay ayırdığı belirtiliyor.