Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Transfer sezonunun en çok konuşulacak isimlerinden biri olan ve Alanyaspor forması giyen Salih Uçan ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un kadrosuna katmak için uğraş verdiği oyuncu için Fenerbahçe devreye girmeye hazırlanıyor.

Salih Uçan'ın menajeri Ömer Koray Uzun, daha önce Radyospor'a yaptığı açıklamada futbolcuya gelen teklifleri sezon sonunda değerlendireceklerini söylemişti.

Uzun, "Salih, Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'da yer almak istiyor. Biz, Salih'le oturduk ve konuştuk. Sezon bitimine kadar herhangi bir takıma söz vermeyeceğiz. Sezon bittiğinde karar vereceğiz. Tabii ki büyük takımlar arıyor. Yurt dışından da arıyorlar. Beşiktaş ve Trabzonspor'un aradığı doğru. 5-6 takım ilgileniyor. Alanyaspor'la da görüşüyoruz" diye konuşmuştu.

Ajansspor'un haberine göre; Salih Uçan'a Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe'nin de ilgisi olduğu ortaya çıktı. Sarı lacivertlilerin devre arası transfer döneminde Salih Uçan'ın durumu sorduğu öğrenildi. O dönem takımın başında Erol Bulut bulunuyordu.

Emre Belözoğlu'nun sisteminde kilit rol oynayan Jose Sosa'nın yaşının ilerlemesi nedeniyle Fenerbahçe onu yedekleyecek veya aynı görevi yapabilecek bir oyuncu arayışında.

Eskiden sarı lacivertlilerin formasını giyen 27 yaşındaki Salih Uçan'ın alternatiflerden biri olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçe kaptanlarından Ozan Tufan bir dönem kiralık olarak Alanyaspor'da forma giymiş ve daha sonra kulübüne dönmüştü. Eğer Salih Uçan, Fenerbahçe'ye gelirse Ozan Tufan ile benzer bir yol izlemiş olacak.

Bu sezon 35 maçta 2 gol atan ve 6 asist yapan Salih Uçan'ın transferinde Beşiktaş'ın önde olduğu düşünülüyordu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce dostane ilişkileri bulunan Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'ye aralarını bozmamak için siyah beyazlıların listesindeki isimlere yönelmemişti.

Ancak son dönemde Çebi'nin yaptığı açıklamalardan sonra Fenerbahçe Başkanı Koç, aradaki bağları kopardı. Bu yüzden Salih Uçan konusunda Fenerbahçe'nin her türlü hamleyi yapabileceği belirtiliyor.

Fenerbahçe'ye 2012 yaz transfer döneminde 17 yaşında Bucaspor'dan transfer edilen Salih Uçan 2014'te İtalya'nın Roma takımına 4 milyon 750 bin Euro'ya 2 yıllığına kiralanmıştı. Sarı lacivertli takımın formasını giydiği dönemde Salih Uçan 67 karşılaşmada 5 gol atmış, 9 asist yapmıştı. Aykut Kocaman ile UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarken takımın önemli oyuncularının başında geliyordu.

Kaynak: Fotomaç